Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤα ΒορΟινά στην Αθήνα, την 1η Φεβρουαρίου 2015
Εκθέσεις

Τα ΒορΟινά στην Αθήνα, την 1η Φεβρουαρίου 2015

Οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας έρχονται για μία ακόμη χρονιά στην Αθήνα την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, φέρνοντας μαζί τους τον οινικό πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, ο οποίος θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης 'Τα ΒορΟινά'.

Η γνωστή εκδήλωση γευσιγνωσίας, που κατά παράδοση πλέον εγκαινιάζει οινικά τη νέα χρονιά, διοργανώνεται στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία από την Ένωση Οινοπαραγωγών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάζεται και δοκιμάζεται μια εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και ξένων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων εσοδειών, μονοποικιλιακοί ή από χαρμάνι, ξηροί, αφρώδεις, γλυκείς καθώς και ποικιλία αποσταγμάτων, αποτελούν την μεγάλη και δελεαστική συλλογή.

Για πρώτη φορά το 2015 τα ΒορΟινά πρόκειται να φιλοξενήσουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Οινοχόων, έναν θεσμό που η ένωση “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια ποικιλοτρόπως, προωθώντας το ρόλο του οινοχόου στην ελληνική γαστρονομία και αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην προώθηση του ελληνικού ποιοτικού, εμφιαλωμένου κρασιού. Ο διαγωνισμός θα αναδείξει τον καλύτερο Έλληνα sommelier για το 2015 ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ένωση των Οινοχόων στην Αυστρία το 2017. Το κοινό, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την τελική φάση του διαγωνισμού, που αποτελεί και την τελική αναμέτρηση των καλύτερων, σε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χώρο εστιατορίου.  

Παράλληλα, μετά την ιδιαίτερη επιτυχία που παρουσίασαν οι ΒορΟινές εκδηλώσεις, και την ανταπόκριση από τους λάτρεις της γαστρονομίας και του κρασιού, το δεκαήμερο 23 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου θα είναι αφιερωμένο στους παραγωγούς της ένωσης “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”: Σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη θα πραγματοποιηθούν οινικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις που θα καλωσορίσουν τους παραγωγούς – μέλη της ένωσης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις οινικές τους δημιουργίες.

Οι “ΒορΟινές” εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν βραδιές γνωριμίας με τους παραγωγούς και τα κρασιά τους, μαθήματα μαγειρικής, παρουσιάσεις, σεμινάρια και masterclasses, ενώ επιλεγμένα εστιατόρια, bars, cafe και wine bars θα προβάλλουν με το δικό τους τρόπο το βορειοελλαδίτικο κρασί, μέσα από εμπλουτισμένες οινικές λίστες, θεματικές βραδιές και ειδικά μενού που θα ετοιμάσουν προς τιμή των “ΒορΟινών”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024