Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΤο σχέδιο δράσης της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας για το 2015
Κύπρος

Το σχέδιο δράσης της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας για το 2015

Το α' τρίμηνο του 2015 εκπρόσωπος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας θα οργανώσει στο Λονδίνο εκπαιδευτικά προγράμματα σε διοργανωτές ταξιδίων. Το Φεβρουάριο η Λάρνακα θα συμμετάσχει στην έκθεση Grekland Panorama στη Στοκχόλμη, ενώ το Μάρτιο θα συμμετέχει στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου και της Μόσχας.


Εντατικές χαρακτηρίζονται οι δράσεις της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας εντός του 2015, καθώς έχει ετοιμαστεί ένα ολοκληρωμένο και στοχευμένο σχέδιο δράσης όσον αφορά το θέμα της διαφήμισης και της προώθησης του τουρισμού, την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος αλλά και τη στήριξη θεσμοθετημένων εκδηλώσεων, κυρίως αθλητικών, που εδραιώνουν τη Λάρνακα στο χάρτη του αθλητικού τουρισμού.

Όπως εξήγησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Εταιρείας κ. Ντίνος Λευκαρίτης “το σχέδιο δράσης αναμένεται να δώσει έμφαση στο ηλεκτρονικό μάρκετινγκ και στην προώθηση του τουρισμού, δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πλειοψηφία των επισκεπτών της Λάρνακας είναι μεμονωμένοι τουρίστες”.

Και πρόσθεσε: “Το θέμα της διαφήμισης συμπληρώνεται με τη φιλοξενία ξένων τουριστικών πρακτόρων και οργανωτών ταξιδίων αλλά και δημοσιογράφων, σε ξενοδοχεία της Λάρνακας, σε συνεργασία με τον ΚΟΤ και την ΕΤΑΠ. Στόχος είναι τα άτομα αυτά να γνωρίζουν το τουριστικό προϊόν της πόλης και να ενημερώνονται συνεχώς για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει να προσφέρει η επαρχία μας”.

Ο κ. Λευκαρίτης ανέφερε ακόμα ότι η Λάρνακα θα έχει παρουσία σε επικείμενες τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού όπως στη τουριστική έκθεση στο Ελσίνκι της Φιλανδίας που θα πραγματοποιηθεί εντός Ιανουαρίου.

“Η παρουσία της Λάρνακας στη συγκεκριμένη έκθεση γίνεται σε συνεργασία με Λαρνακέα επιχειρηματία – εισαγωγέα κυπριακών τροφίμων – με στόχο τη δημιουργία συνεργασιών σε διάφορους τομείς που μπορούν να βοηθήσουν και το θέμα του τουρισμού. Επίσης τον Ιανουάριο η Λάρνακα και οι ξενοδόχοι της θα συμμετάσχουν στη διεθνή τουριστική έκθεση που γίνεται στην Τεχεράνη του Ιράν, έκθεση στην οποία λαμβάνει μέρος εδώ και αρκετά χρόνια”.

Το Φεβρουάριο η Λάρνακα και οι ξενοδόχοι της θα συμμετάσχουν στην έκθεση Grekland Panorama στη Στοκχόλμη, ενώ το Μάρτιο θα συμμετέχει στις δύο μεγάλες τουριστικές εκθέσεις του Βερολίνου και της Μόσχας.

Όπως ανέφερε ο κ. Λευκαρίτης “το α’ τρίμηνο του 2015 εκπρόσωπος της Εταιρείας στο Λονδίνο θα οργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα σε διοργανωτές ταξιδίων του Ηνωμένου Βασιλείου ώστε το προσωπικό τους να ενημερωθεί για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της Λάρνακας ως τουριστικός προορισμός”.

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας χαρακτήρισε δύσκολη από πλευράς τουρισμού το 2015, λόγω της αναμενόμενης μείωσης τουριστών από τη Ρωσία. “Γι’αυτόν το λόγο το σχέδιο δράσης της ΕΤΑΠΛ είναι ισορροπημένο και δίνει έμφαση σε άλλες αγορές προτεραιότητας όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, των σκανδιναβικών χωρών και της Μέσης Ανατολής”, σημείωσε. “Η Λάρνακα εστιάζει και σε αγορές ειδικών ενδιαφερόντων όπως είναι ο αγροτουρισμός, ο καταδυτικός, ο αθλητικός, ο γαμήλιος και ο συνεδριακός τουρισμός, αγορές στις οποίες η Λάρνακα έχει το κατάλληλο προϊόν με μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης”.

Οι δράσεις της Εταιρείας, κατέληξε ο κ. Λευκαρίτης εστιάζονται και σε ενέργειες που αφορούν συνεχή διαβήματα όπου δει, με στόχο τη διόρθωση των κακώς εχόντων στον τομέα του τουρισμού, στην επίλυση προβλημάτων που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό, τη βελτίωση της εικόνας των τουριστικών περιοχών σε συνεργασία πάντοτε με τις τοπικές Αρχές και τη γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024