Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΝέα εφαρμογή ‘Μετάφραση Google’, χρήσιμη για κάθε ταξιδιώτη
Τεχνολογία

Νέα εφαρμογή ‘Μετάφραση Google’, χρήσιμη για κάθε ταξιδιώτη

Με τη χρήση της εφαρμογής Μετάφραση Google, μπορεί κανείς να πατήσει το μικρόφωνο με το δάχτυλό του για να μεταβεί σε λειτουργία μετάφρασης φωνής, και έπειτα να το πατήσει ξανά για να αναγνωρίσει αυτόματα η εφαρμογή ποια από τις δυο γλώσσες χρησιμοποιείται. Όταν η εφαρμογή αναγνωρίσει τις δύο γλώσσες, δε χρειάζεται να πατήσει το μικρόφωνο ξανά -θα βρίσκεται σε ετοιμότητα όποτε το χρειαστεί.

Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο είναι η γλώσσα. Εάν χρειάστηκε σε κάποιο ταξίδι να αλλάξει κάποιος δωμάτιο ή να ζητήσει οδηγίες για αξιοθέατα και κανείς δε μιλούσε τη δική του γλώσσα, τότε σίγουρα θα έχει νιώσει κάπως έτσι. Η εφαρμογή Μετάφραση Google μπορεί να γίνει πλέον ο αποκλειστικός ξεναγός στον οποιονδήποτε. Η εφαρμογή είναι ενημερωμένη για Android και iOS, έτσι ώστε το κινητό να μετατραπεί σε ένα ακόμα πιο δυνατό μεταφραστικό εργαλείο.

Άμεση μετάφραση με το Word Lens
Η εφαρμογή Μετάφραση Google επιτρέπει ήδη να χρησιμοποιεί κάποιος τη λειτουργία της κάμερας, ώστε να φωτογραφήσει ένα κείμενο και να το μεταφράσει σε 36 γλώσσες. Τώρα, προσφέρεται η λειτουργία της άμεσης μετάφρασης ενός κειμένου χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να διαβάσει κανείς ιταλικές πινακίδες στο Μιλάνο ή να επιλέξει τι θα φάει στη Βαρκελώνη. Ενόσω χρησιμοποιεί την εφαρμογή Μετάφραση, απλώς στρέφει την κάμερα του κινητού του σε μια πινακίδα ή σε ένα κείμενο, και θα το δει μεταφρασμένο στην οθόνη του, ακόμα κι αν δεν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Αυτή η υπηρεσία μεταφράζει από αγγλικά προς γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, πορτογαλικά, ρωσικά και ισπανικά και αντίστροφα. Σύντομα θα προστεθούν περισσότερες γλώσσες.

Ευκολότερες συζητήσεις με τη Μετάφραση Google
Με τη χρήση της εφαρμογής Μετάφραση Google, μπορεί κανείς να πατήσει το μικρόφωνο με το δάχτυλό του για να μεταβεί σε λειτουργία μετάφρασης φωνής, και έπειτα να το πατήσει ξανά για να αναγνωρίσει αυτόματα η εφαρμογή ποια από τις δυο γλώσσες χρησιμοποιείται. Όταν η εφαρμογή αναγνωρίσει τις δύο γλώσσες, δε χρειάζεται να πατήσει το μικρόφωνο ξανά. Θα βρίσκεται σε ετοιμότητα όποτε το χρειαστεί.

Αυτές οι ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες για λειτουργικά Android και iOS τις επόμενες μέρες. Οι προηγμένες αυτές λειτουργίες, όπως η μετάφραση μέσω κάμερας και η πολύγλωσση συζήτηση, γίνονται για πρώτη φορά διαθέσιμες σε χρήστες iOS.

Περισσότεροι από 500 εκατ. χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή Μετάφραση Google σε μηνιαία βάση, πραγματοποιώντας έτσι 1 δισ. μεταφράσεις την ημέρα, πράγμα που τους προσφέρει εύκολη επικοινωνία και άνετη πρόσβαση σε πολύγλωσσες πληροφορίες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024