Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί21 βουλευτές της Ν.Δ. με επερώτησή τους εκπέμπουν S.O.S. για το έλλειμμα στρατηγικής στον τουρισμό

21 βουλευτές της Ν.Δ. με επερώτησή τους εκπέμπουν S.O.S. για το έλλειμμα στρατηγικής στον τουρισμό

Διευρύνεται η έντονη ανησυχία για την μειωμένη τουριστική κίνηση αλλά και τους έντονους τριγμούς που δέχεται το ελληνικό τουριστικό προϊόν μετά το τρομοκρατικό γεγονός στην Αμερική. Έτσι, 21 βουλευτές της […]

Διευρύνεται η έντονη ανησυχία για την μειωμένη τουριστική κίνηση αλλά και τους έντονους τριγμούς που δέχεται το ελληνικό τουριστικό προϊόν μετά<...> το τρομοκρατικό γεγονός στην Αμερική. Έτσι, 21 βουλευτές της Ν.Δ.<.> υπογράφουν μια επερώτηση – καταγγελία προς τον Υπουργό Ανάπτυξης τονίζοντας ότι η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για την μείωση της τουριστικής κίνησης, για τις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και δωματίων κ.λπ. Οι εν λόγω βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι: "Με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της επί σειρά ετών (κατάργηση γραφείων ΕΟΤ στην Αμερική, έλλειμμα στελέχωσης και προβολής κ.λπ.) κατόρθωσε να ελαττώσει τον αριθμό των Αμερικανών τουριστών που φτάνουν στην χώρα μας από 450.000 το 1985 σε 230.000 περίπου το 2000. Το 2001 οι αφίξεις σημείωσαν ακόμη μεγαλύτερη πτώση.
Η κυβέρνηση σήμερα στέκεται αμήχανη, ανήμπορη να αντιδράσει, μη μπορώντας να εκτιμήσει τις πιθανές μελλοντικές επιπτώσεις και να σχεδιάσει τις κινήσεις της. Άλλωστε, τι μέτρα θα λάβει χωρίς μελέτη και ορθολογιστική διαχείριση των εθνικών πόρων και του Γ' ΚΠΣ, με θεσμικά όργανα διαλυμένα (ΕΟΤ) ή νεοϊδρυόμενα (ΓΓ Τουρισμού) που ακόμη δεν έχουν στελεχωθεί; Η διάλυση της κρατικής μηχανής οδήγησε τη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την πρόσφατη κρίση, σε σύσταση επιτροπής χωρίς αποφασιστικό χαρακτήρα (Επιτροπή κρίσεων Τουρισμού), η οποία απλώς συνεδριάζει.

Η αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας του ΕΟΤ εξελίσσεται σε ξεπούλημα, με θολές και αδιαφανείς διαδικασίες στοχεύοντας στην κάλυψη των μεγάλων ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, από μια εταιρεία (ΕΤΑ) που είναι ανίκανη να καταρτίσει ισολογισμό και προσδιορίζει την οικονομική θέση της εξωλογιστικά. Παρά την ανικανότητά της γίνεται προσπάθεια να εισαχθεί στο ΧΑΑ, για να καλύψει τα πρόσφατα προμέτοχα με την μεγάλη χρηματοοικονομική επιβάρυνση.

Η εκπόνηση μελετών τουριστικής ανάπτυξης της περιφέρειας εξελίσσεται σε "Γεφύρι της Αρτας" σε ότι αφορά τα κριτήρια ανάθεσης, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τα προσόντα των αναδόχων έτσι ώστε να σχεδιαστεί ανάθεση σε προεπιλεγέντες ανάδοχους".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024
08/03/2024