Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διαμαρτυρίες σε ευρωπαϊκή κλίμακα για τα πρόσθετα τέλη των αεροπορικών εταιριών

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Νοέμβριος 2001, 00:00

Έντονες διαμαρτυρίες και πιέσεις ασκούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ECTAA<.>) για<...>

τα πρόσθετα τέλη των αεροπορικών εταιριών.

Τα δύο βασικά ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τους ταξιδιωτικούς πράκτορες της Ευρώπης αφορούν αφενός στην ανάγκη κρατικής οικονομικής στήριξης στον κλάδο των ταξιδιωτικών γραφείων μετά από την κρίση που έφερε στον παγκόσμιο τουρισμό το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, και αφετέρου στην αύξηση των ναύλων που επιβάλουν οι αεροπορικές εταιρίες λόγω της αύξησης των ασφαλίστρων από τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Συγκεκριμένα για το θέμα των αυξήσεων, ο Σύνδεσμος των Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων, DRV, μίλησε ξεκάθαρα για παράνομη πρωτοβουλία των αεροπορικών εταιριών όπου ελλοχεύουν κρυφές αυξήσεις και έστειλε επιστολή σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες να αποσύρουν τα πρόσθετα τέλη.

Στο Βέλγιο, τα ταξιδιωτικά γραφεία, μέλη του BTO (Belgian Travel Organisation) αρνούνται να συμπεριλάβουν το τέλος στις πτήσεις μεμονωμένων αν δεν δοθεί σχετική προμήθεια και δεν συμπεριλαμβάνεται στα CRS. Για τα ταξιδιωτικά πακέτα συμφώνησαν ότι οι tour operators εισπράττουν το τέλος κατά το check in των ταξιδιωτών.

Ο Σύνδεσμος των Ελβετών ταξιδιωτικών Πρακτόρων SRV συνέστησε στα μέλη του να αρνηθούν το πρόσθετο τέλος μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης. Από τη μεριά τους οι αεροπορικές εταιρίες σκέφτονται να δώσουν προμήθεια προκειμένου η SRV να αποσύρει την οδηγία της. Επίσης, αποφασίσθηκε η αναδρομική συλλογή του τέλους με συνέπεια την επανέκδοση όλων των εισιτηρίων που έχουν ήδη εκδοθεί. Με αυτές τις προϋποθέσεις η SRV θα αποσύρει την οδηγία της αφού επιβεβαιωθεί ότι θα ισχύσει άμεσα η προμήθεια.

Στο μεταξύ, οι Βέλγοι Ισπανοί, Ιταλοί, Γερμανοί και Γάλλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν απευθυνθεί στις κυβερνήσεις τους με το αίτημα της κρατικής επιχορήγησης των ταξιδιωτικών γραφείων για να αντεπεξέλθουν στην κρίση.

Τέλος, η ECTAA ετοιμάζει επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αιτούμενη ανάλογης αντιμετώπισης με τις αεροπορικές εταιρίες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top