Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΟι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες και πόλεις στο ξενοδοχειακό WiFi
Έρευνα

Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες και πόλεις στο ξενοδοχειακό WiFi

Στην Ευρώπη, υπάρχει 33% μεγαλύτερη πιθανότητα για ένα ξενοδοχείο να διαθέτει αξιόπιστο WiFi από ό,τι στις ΗΠΑ -αλλά στις ΗΠΑ υπάρχει κατά 14% μεγαλύτερη πιθανότητα για ένα ξενοδοχείο να διαθέτει δωρέαν WiFi στα δωμάτια. Η Ασία βρίσκεται στην κορυφή στην ποιότητα του σήματος με 49.5%, αλλά ουραγός στον αριθμό των ξενοδοχείων που προσφέρουν δωρεάν WiFi στα δωμάτια (61,2%).

Η ιστοσελίδα Hotel WiFi Test έδωσε στη δημοσιότητα μία νέα έρευνα, στην οποία κατατάσσει πόλεις, χώρες και περοχές του πλανήτη ανάλογα με την ποιότητα του ξενοδοχειακού WiFi. Στην έρευνα λήφθηκαν υπόψη δύο χαρακτηριστικά: η ποιότητα του σήματος και το εάν υπάρχει δωρεάν WiFi στα δωμάτια των ξενοδοχείων.

Η ποιότητα του WiFi εκφράζεται από το ποσοστό των ξενοδοχείων που προσφέρουν ικανοποιητική ποιότητα σήματος WiFi σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Αυτό το είδος της κατάταξης είναι εύκολα κατανοητό και λογικό από μια πρακτική σκοπιά. Για τους περισσότερους τουρίστες η δυνατότητα πολύ γρήγορου και σταθερού WiFi είναι ένα μεγάλο ατού, αλλά η βασική τους προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της βασικής ποιότητας στη πρόσβαση στο Internet.

Στη συγκεκριμένη έρευνα, ένα ξενοδοχείο θεωρείτεια ότι προσφέρει ικανοποιητικό WiFi όταν παρέχει αναμενόμενη ταχύτητα download τουλάχιστον 3 Mbps και ταχύτητα upload 500 kbps.

Το ποσοστό του δωρεάν WiFi υπολογίζεται βάσεις του λόγου των ξενοδοχείων που προσφέρουν δωρεάν WiFi σε όλα τα δωμάτια προς τον λόγο όλων των ξενοδοχείων για τα οποία είναι γνωστά η τιμολόγηση και διαθεσιμότητα του WiFi τους. Σύμφωνα με το Hotel WiFi Test, το WiFi ενός ξενοδοχείου είναι συνώνυμο με το WiFi εντός του δωματίου. Για το λόγο αυτό, όσα ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν WiFi μόνο στους κοινόχρηστους χώρους τους δεν υπολογίζονται ως ξενοδοχεία με δωρεάν WiFi.

Βασικά συμπεράσματα

  • Στην Ευρώπη, υπάρχει 33% μεγαλύτερη πιθανότητα για ένα ξενοδοχείο να διαθέτει αξιόπιστο WiFi από ό,τι στις ΗΠΑ -αλλά στις ΗΠΑ υπάρχει κατά 14% μεγαλύτερη πιθανότητα για ένα ξενοδοχείο να προσφέρει δωρέαν WiFi στα δωμάτια.
  • Η Ασία βρίσκεται στην κορυφή στην ποιότητα του σήματος με 49,5%, αλλά ουραγός στον αριθμό των ξενοδοχείων που προσφέρουν δωρεάν WiFi στα δωμάτια (61,2%).
  • Οι ΗΠΑ βρίσκονται μόλις στην 21θέση στην ποιότητα του σήματος WiFi. Το 79% των χωρών διαθέτουν καλύτερο WiFi.
  • Η Νότια Κορέα είναι στην κορυφή όσον αφορά στην ποιότητα του σήματος ξενοδοχειακού WiFi (με 92%), ενώ δεύτερη έρχεται η Ιαπωνία.
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024