Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΥΠΑ: Σοβαρές κυρώσεις σε Axon και Swisport για τον ιρακινό λαθρεπιβάτη

ΥΠΑ: Σοβαρές κυρώσεις σε Axon και Swisport για τον ιρακινό λαθρεπιβάτη

Κυρώσεις θα επιβάλει και μάλιστα πολύ αυστηρές στην αεροπορική εταιρία Axon και την εταιρία Swisport η ΥΠΑ για την πρωτοφανή περίπτωση ιρακινού λαθρεπιβάτη σε πτήση της Axon. Ο Ιρακινός λαθρομετανάστης […]

Κυρώσεις θα επιβάλει και μάλιστα πολύ αυστηρές στην αεροπορική εταιρία Axon<.> και την εταιρία Swisport η ΥΠΑ για την πρωτοφανή περίπτωση<...> ιρακινού λαθρεπιβάτη σε πτήση της Axon.

Ο Ιρακινός λαθρομετανάστης κατάφερε να παρακάμψει τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της Axon με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης. Κανένας δεν θα καταλάβαινε τίποτα, αν ο ίδιος δεν ρωτούσε το πλήρωμα του αεροσκάφους σχετικά με την ακριβή ώρα αναχώρησης για Μόναχο! O πιλότος ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου και ο 27χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία του Ηρακλείου, όπου κρατείται.

Ο Ιρακινός που είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, μπήκε στο αεροπλάνο της Αxon χωρίς κανείς να ελέγξει το εισιτήριό και την κάρτα επιβίβασής του.

Μάλιστα το εισιτήριο του είχε εκδοθεί σε άλλο όνομα χωρίς καν να ελεγχθεί. Το γεγονός έγινε αντιληπτό μόνο μετά την άφιξη του αεροσκάφους στο Ηράκλειο, καθώς ο λαθρομετανάστης, που είχε κάνει λάθος στις πτήσεις επέμενε να συνεχίσει ως το Μόναχο.

Με αφορμή το περιστατικό του Ιρακινού λαθρεπιβάτη Καζέμ Ζοναίτ που συνελήφθη στο Ηράκλειο, όπου έφθασε με πτήση της Αxon, ενώ είχε εισιτήριο στο όνομα ομοεθνή του για την πτήση 177 της Ολυμπιακής για Μόναχο, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας επέβαλε αυστηρές οικονομικές κυρώσεις στις εμπλεκόμενες εταιρίες Αxon και Swisport, που έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση εδάφους της Αxon.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει ότι ζητήθηκε η άμεση απομάκρυνση του εμπλεκόμενου προσωπικού των δύο εταιριών από τον αερολιμένα των Σπάτων, καθώς και από τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024