Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕλ. Βόζεμπεργκ: Ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης για τον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα
Τουριστική πολιτική

Ελ. Βόζεμπεργκ: Ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης για τον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα

Παρέμβαση και γραπτή ερώτηση της ευρωβουλευτού κας Ελίζας Βόζεμπεργκ για ενίσχυση της χρηματοδότησης των κρατών μελών στον τομέα του τουρισμού.

Την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης για τον τομέα του τουρισμού, ιδιαίτερα σε κράτη-μέλη που βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, υπογράμμισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του κ. Pedro Ortun, γενικού διευθυντή επιχειρήσεων της ΕΕ.

Στην παρέμβασή της η κα Βόζεμπεργκ, ως μέλος της Ειδικής Ομάδας Εργασίας για θέματα τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι ο τομέας του τουρισμού αποτελεί οικονομική δραστηριότητα μείζονος σημασίας με θετικό πρόσημο για την οικονομική ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ευρώπη, καθώς συνεισφέρει ταυτόχρονα στην οικονομική και κοινωνική ολοκλήρωση, κυρίως των αγροτικών, ορεινών περιοχών και παράκτιων και νησιωτικών περιφερειών.

Παράλληλα, αναφερόμενη στην Ελλάδα σημείωσε ότι ο τουρισμός υπάγεται στους κλάδους της οικονομίας που μπορούν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εξαιρετικές επιδόσεις της χώρας μας τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να θίξει το γεγονός ότι ο τομέας εξακολουθεί να πλήττεται από την κρίση και τα γεγονότα της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Στο ίδιο πνεύμα, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, προκειμένου να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση, κατέθεσε και γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου, εκτός από την ενίσχυση της χρηματοδότησης, ζητά να μάθει αν προτίθεται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στον τομέα του τουρισμού, συμπληρώνοντας και συντονίζοντας τις πολιτικές των κρατών μελών, έτσι ώστε να παράσχει στα κράτη μέλη τα μέσα και τις κατευθύνσεις για να αναπτυχθεί περαιτέρω ο κλάδος αυτός.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024