Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων στη Βέροια
Οικοτουρισμός

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων στη Βέροια

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη διοργάνωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Δήμου Βέροιας.

Οι υγρότοποι φιλτράρουν το πόσιμο νερό, φιλοξενούν τεράστια βιοποικιλότητα, αποτελούν ανάχωμα στην κλιματική αλλαγή, παρέχουν τα απαραίτητα προϊόντα και αγαθά για την επιβίωση του ανθρώπου. Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου θα γίνει εορτασμός την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στη Βέροια με μία ενημερωτική εκδήλωση για την αξία των υγροτόπων και του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και με έκθεση φωτογραφίας με εικόνες από την πολύτιμη αυτή φυσική περιοχή.

Οι εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, θα ξεκινήσουν στις 5.30 το απόγευμα. Στην ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις και συζήτηση σχετικά με τη βιοποικιλότητα του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και τις δυνατότητες που προσφέρει για αναψυχή, οικοτουρισμό και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στον ποταμό Αλιάκμονα και το πλούσιο Δέλτα του, καθώς και στις εκβολές του Λουδία, μία από τις πιο σημαντικές περιοχές μυδοκαλλιέργειας στη χώρα.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με εικόνες από το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, η οποία θα διαρκέσει ως τις 15 Ιανουαρίου (ώρες λειτουργίας: 9:00-14:30 και 17:30 – 20:30). Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται, με πρωταγωνιστές εντυπωσιακά φοινικόπτερα (φλαμίνγκο) και ερωδιούς, αρπακτικά πουλιά, έντομα, αλλά και τοπία της περιοχής, βραβεύτηκαν σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα το 2008 και στον οποίο συμμετείχαν 65 φωτογράφοι.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη διοργάνωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) Δήμου Βέροιας.

Φωτογραφικός διαγωνισμός για νέους
Στο μεταξύ, η Σύμβαση RAMSAR καλεί τους νέους ηλικίας 15-24 ετών να συμμετάσχουν σε φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα τους υγροτόπους που θα διαρκέσει από τις 2 Φεβρουαρίου ως τις 2 Μαρτίου. Το έπαθλο θα είναι αεροπορικά εισιτήρια για δύο σε όποιον υγρότοπο ανά τον κόσμο επιλέξει ο νικητής.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024