Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈλ. Κουντουρά: Έμφαση στον πολυθεματικό τουρισμό και σε καινούργιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης
Τουριστική πολιτική

Έλ. Κουντουρά: Έμφαση στον πολυθεματικό τουρισμό και σε καινούργιες μορφές τουριστικής ανάπτυξης

Οι θέσεις για τον τουρισμό της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, που κατατέθηκαν στα πρακτικά της Βουλής κατά τη συζήτηση των προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης.

Από κοινού με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, δήλωσε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, ότι:

  • θα ληφθούν αποφάσεις για ζητήματα Χωροταξικού Σχεδιασμού, εξορθολογισμό της φορολογίας και φορολογικών συντελεστών, ρύθμιση δανείων των βιώσιμων επιχειρήσεων και άλλες ελαφρύνσεις, όπως και η διαμόρφωση ενός νέου Αναπτυξιακού Νόμου με σαφή κριτήρια, χρονοδιαγράμματα και προϋποθέσεις χρηματοδότησης.
  • αξιοποίηση κάθε δυνατότητας από Κοινοτικούς Πόρους και το νέο ΕΣΠΑ, το Σύμφωνο Εταιρικής Συνεργασίας της περιόδου 2015 – 2020, για τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών επιχειρήσεων.
  • θα προχωρήσει ένα νέο Σύστημα Κατηγοριοποίησης και Πιστοποίησης των υπηρεσιών και υποδομών των ελληνικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων με βάση υψηλά στάνταρ, έργο που υλοποιεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και  συνδυάζεται με έναν νέο Κώδικα Ποιότητας των ελληνικών καταλυμάτων.
  • θα δοθεί προτεραιότητα στην ενίσχυση της απασχόλησης και την επίλυση σειράς εργασιακών προβλημάτων στον Τουρισμό όπως και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.
  • θα εξεταστεί η ενίσχυση της επενδυτικής αξιοποίησης δημοσίων εκτάσεων, για παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία και άλλες καινοτόμες μορφές τουριστικού προϊόντος.   
  • θα συγκροτηθεί οργανωτικά ο Τομέας Τουρισμού, με κατεύθυνση την ενδυνάμωση του ΕΟΤ με την επιστροφή των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και η ανάκτηση θεσμικών του αρμοδιοτήτων.
  • στόχος είναι το “άνοιγμα” νέων αγορών με ταυτόχρονη ίδρυση γραφείων του ΕΟΤ, καθώς επίσης και η επίτευξη συμφωνιών για απευθείας πτήσεις σε αυτούς τους νέους προορισμούς.
  • θα επιδιωχθεί μια νέα πολιτική αερομεταφορών, με απευθείας συνεννοήσεις και μείωση των φόρων που επεβλήθησαν για τη χρήση των ελληνικών συγκοινωνιακών υποδομών.      

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των θέσεων για τον τουρισμό:

Προγραμματικές Θέσεις για τον Τουρισμό

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024