Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςTrivago: Δύο ελληνικοί προορισμοί στους 35 καλύτερους χειμερινούς προορισμούς για σκι παγκοσμίως
Χειμερινός τουρισμός

Trivago: Δύο ελληνικοί προορισμοί στους 35 καλύτερους χειμερινούς προορισμούς για σκι παγκοσμίως

Φέτος, δύο ελληνικοί προορισμοί κατάφεραν να συμπεριληφθούν στους 35 καλύτερους χειμερινούς προορισμούς για σκι παγκοσμίως, σύμφωνα με την trivago. Η Καστοριά κατέλαβε την 31η θέση με ποσοστό δημοτικότητας 84,93% και η Πορταριά με 84,70%, στην 33η θέση.

Η Ελλάδα είναι αναμφισβήτητα γνωστή για τα νησιά της. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι στερείται χειμερινών προορισμών. Με το κύμα κακοκαιρίας μάλιστα των τελευταίων ημερών, και το χιόνι που επισκέφτηκε ακόμη και τα πιο κεντρικά σημεία  της Ελλάδας, ίσως να μην αποτελεί τόσο έκπληξη η κατάταξη δύο ελληνικών πόλεων ανάμεσα στους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς. To ότι οι πόλεις αυτές βρίσκονται τόσο κοντά σε βουνά, τις μετατρέπει αυτόματα σε ιδανικούς προορισμούς για χειμερινές εξορμήσεις. Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς.

Δύο ελληνικές πόλεις ανάμεσα στις 35 καλύτερες για σκι
Όπως ήταν αναμενόμενο, στις υψηλότερες θέσεις της κατάταξης με τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς για σκι, εμφανίζονται η Αυστρία, η βόρεια Ιταλία και η Ελβετία, χωρίς όμως να αφήνουν εκτός την Ελλάδα. Φέτος, δύο ελληνικοί προορισμοί κατάφεραν να συμπεριληφθούν στους 35 καλύτερους, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο παραλίες για τις οποίες μπορεί να είναι περήφανη, αλλά και μαγευτικά βουνά.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκεται το Tux-Hintertux της Αυστρίας με ποσοστό δημοτικότητας 89,96%, το οποίο ακολουθείται από το Ιταλικό St. Ulrich, αγγίζοντας αντίστοιχα ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από 89%.


Καστοριά.

Τρίτος έρχεται ξανά ένας αυστριακός προορισμός, το Serfaus-Fiss-Ladis με ποσοστό 88%. Οι δύο ελληνικοί προορισμοί που αναδείχθηκαν μεταξύ των καλύτερων είναι η Καστοριά που κατέλαβε την 31η θέση με ποσοστό δημοτικότητας 84,93%, ενώ ελάχιστα πιο κάτω εμφανίζεται η Πορταριά με 84,70%, στην 33η θέση.


Πορταριά.

Οι υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνονται κυρίως από πόλεις, πέραν των προαναφερθέντων χωρών, της Κίνας, της Νέας Ζηλανδίας και της Χιλής. Με τις παραπάνω χώρες να πρωταγωνιστούν, ολοκληρώνεται μια λίστα χειμερινών προορισμών με σημεία από όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, δίνοντας επιλογές κατάλληλες για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ ανά τον κόσμο.

Top 10 ελληνικοί χειμερινοί προορισμοί
Πέρα από την παγκόσμια κατάταξη, οι αναζητήσεις των Ελλήνων διαμόρφωσαν την κατάταξη των δέκα καλύτερων ελληνικών χειμερινών προορισμών. Το Μέτσοβο, κοντά στην Πίνδο καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό δημοτικότητας 88,57% και το χωριό Μεγάλο Πάπιγκο της Ηπείρου τη δεύτερη αντίστοιχα με 87,34%. Με αντίστοιχους προορισμούς διαμορφώνεται και η υπόλοιπη κατάταξη, από την οποία δε λείπουν, φυσικά, η Καστοριά και η Πορταριά, πόλεις που συμπεριλαμβάνονται στους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς παγκοσμίως. Στη λίστα, επίσης, εμπεριέχονται η Αράχωβα και τα Καλάβρυτα, κλασικοί προορισμοί κατά τους χειμερινούς μήνες, ειδικά για τους κατοίκους της Αττικής.


*Για τη διαμόρφωση της παγκόσμιας κατάταξης συμπεριλήφθηκαν οι προορισμοί με 40 ξενοδοχεία τουλάχιστον και αντίστοιχα τα ξενοδοχεία εκείνα που είχαν το λιγότερο 20 reviews το καθένα.

Στη φωτογραφία, το θέρετρο για σκι Τux Hintertux στην Αυστρία (©Marcus Meissner).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024