Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Ημερίδα για τον περιορισμό των απορριμμάτων των καπνιστών στις παραλίες

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Μάρτιος 2015, 11:31

Το πρόγραμμα LIFE AMMOS, που ξεκίνησε το 2013, 'ταξίδεψε' σε 15 παραλίες σε όλη τη χώρα, πραγματοποιώντας ολοκληρωμένες δράσεις ενημέρωσης για τους σημαντικούς κινδύνους που συνεπάγεται η παρουσία απορριμμάτων καπνιστών στο θαλάσσιο περιβάλλον, αποσκοπώντας στην αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών.


Με αφορμή την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού έργου LIFE AMMOS “Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τον περιορισμό  των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες”, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “Σβήνοντας τα αποτσίγαρα από το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον” την Πέμπτη 12 Μαρτίου και ώρα 9 π.μ., στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Μεσογείων 119), με στόχο την παρουσίαση, αποτίμηση και αξιολόγηση της υλοποίησης του έργου και παράλληλα την ανάδειξη του παγκόσμιου προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης, με επίκεντρο τα απορρίμματα καπνιστών.

Το LIFE AMMOS, που ξεκίνησε το 2013, “ταξίδεψε” σε 15 παραλίες, με ευρεία διασπορά σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας ολοκληρωμένες δράσεις ενημέρωσης για τους σημαντικούς κινδύνους που συνεπάγεται η παρουσία απορριμμάτων καπνιστών στο θαλάσσιο περιβάλλον, αποσκοπώντας τελικά στην αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών και την απομάκρυνση από παγιωμένες πρακτικές ετών. Η πορεία του έργου και τα επιμέρους εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη των στόχων του θα παρουσιαστούν διεξοδικά στη διάρκεια της ημερίδας, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά τα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματά του, σε συνδυασμό με την προστιθέμενη αξία τους στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος των απορριμμάτων καπνιστών.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ειδικοί επιστήμονες σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης, παρουσιάζοντας τις κυριότερες προκλήσεις που εμφανίζονται στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε ειδικότερες εκφάνσεις του προβλήματος, όπως είναι η ύπαρξη πλαστικού και μικροπλαστικού στο θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά και το σημείο αιχμής του έργου LIFE AMMOS, τα απορρίμματα καπνιστών.

Τα απορρίμματα καπνιστών θα αποτελέσουν το βασικό θεματικό άξονα και του στρογγυλού τραπεζιού, που θα ολοκληρώσει την Ημερίδα, στη διάρκεια του οποίου, μέσα από παρεμβάσεις εκπροσώπων της πολιτειακής εξουσίας και επιχειρηματικών φορέων, θα αναζητηθούν οι προοπτικές και οι βέλτιστες πολιτικές ελαχιστοποίησής τους.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής ή εναλλακτικά να στείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη στο [email protected] ή μέσω φαξ στο 210 8228795, μέχρι την Τρίτη 10 Μαρτίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top