Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Νέο πρόγραμμα σπουδών με στόχο την αναβάθμιση του ΤΕΙ Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 07 Νοέμβριος 2001, 00:00

Το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, ΤΕΙ<.> Θεσσαλονίκης πρόσφατα ανανέωσε το πρόγραμμα σπουδών<...>

του εμπλουτίζοντας το με νέα μαθήματα και εκσυγχρονίζοντας τον τρόπο διδασκαλίας. Το νέο αυτό πρόγραμμα σπουδών έχει χρηματοδοτηθεί από το Β' ΚΠΣ όπως δήλωσε στο TDN ο προϊστάμενος του τμήματος καθηγητής Νικόλαος Πασσαλής.

Όπως μας είπε ο κ. Πασσαλής στα πλαίσια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης Philoxenia 2001, το νέο πρόγραμμα έγινε με πολύ χαρά αποδεκτό από το εκπαιδευτικό προσωπικό του ιδρύματος. Τα μαθήματα έχουν ανανεωθεί, και έχουν εισαχθεί νέες τεχνολογίες, όπως επίσης και νέοι τρόποι εκπαίδευσης. Επίσης, δύο μαθήματα επιλογής γίνονται στην αγγλική γλώσσα με αποτέλεσμα η σχολή να έχει φοιτητές από το εξωτερικό που ενώ φοιτούν σε ξένα πανεπιστήμια, παρακολουθούν αυτά τα μαθήματα στην Ελλάδα στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ. Στα πλαίσια των αμοιβαίων ανταλλαγών οι φοιτητές αυτοί μεταφέρουν τις πιστωτικές μονάδες από αυτά τα μαθήματα, τα οποία αναγνωρίζονται από τις σχολές τους.

Όσο για την παρουσία του τμήματος στην έκθεση ο κ. Πασσαλής μας δήλωσε ότι "φέτος το ΤΕΙ είχε την ευκαιρία να βγει προς τα έξω, προωθώντας την ιδέα ότι έχει πλέον πανεπιστημιακή εκπαίδευση". Η γνώμη του κ. Πασσαλή για την φετινή Philoxenia είναι ότι η έκθεση παρουσιάζεται πιο αναβαθμισμένη.

Επίσης, ο κ. Ευάγγελος Χρήστου εκπαιδευτικός από το ίδιο τμήμα μας δήλωσε ότι "Η έκθεση φέτος είχε περισσότερους εκθέτες και αρκετό κόσμο, πράγμα που δείχνει ότι η απαισιοδοξία του κόσμου μετά την 11η Σεπτεμβρίου δεν έχει επηρεάσει ούτε τον χώρο του τουρισμού, ούτε την έκθεση. Οι επαγγελματίες εκθέτες δείχνουν μικρή μείωση από ότι φαίνεται από το είδος των στελεχών που επανδρώνουν τα περίπτερα. Πολύ περισσότερο κινούνται φέτος τα περίπτερα των Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ δεν φαίνεται να έχουν έρθει αρκετές επαγγελματικές ενώσεις και σύνδεσμοι εκτός Βορείου Ελλάδας". Ο κ. Χρήστου πιστεύει ότι η έκθεση έχει δυναμικότητα και αξία, και έχει προσφέρει πολλά ιδίως με την μεγάλη ιστορία της, πρέπει όμως να επαναπροσδιορισθεί η στρατηγική της και να συνταχθεί ένα καινούργιο σχέδιο δράσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top