Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού με την Ελληνικά Υδατοδρόμια

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Μάρτιος 2015, 11:07

Ο υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης για τον προγραμματισμό της εταιρείας στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, με σημείο εκκίνησης το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο της Ελλάδας στο λιμάνι της Κέρκυρας.


Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού ανάμεσα στον υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη και εκπροσώπους της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, με στόχο να ενημερωθεί ο υπουργός για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων και του δικτύου πτήσεων των υδροπλάνων στην Ελλάδα.

Στην συνάντηση με τον κ. Σταθάκη συμμετείχαν από την εταιρεία οι κ.κ. Τάσος Γκόβας, Ανδρέας Καροτσιέρης, Φώτης Χατζηανδρώνης και Γιάννης Ξυγκάκης, καθώς επίσης και η κα Έλλη Παπακοσμά, αρμόδια για θέματα Μεταφορών και η κα Ευαγγελία Παντελάκη, αρμόδια για θέματα Ναυτιλίας.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για τους τομείς δράσης της εταιρείας, για την πορεία αδειοδότησης των υδατοδρομίων που έχει αναλάβει η Ελληνικά Υδατοδρόμια, καθώς και για τον σχεδιασμό της για τις πτήσεις Υδροπλάνων στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ο υπουργός ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό της εταιρείας στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου, με σημείο εκκίνησης το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο της Ελλάδας στο Λιμάνι της Κέρκυρας.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σταθάκης δήλωσε: “Ένα πολυχρηστικό μέσο όπως το υδροπλάνο εκτός του ότι θα βοηθήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση του Τουρισμού, θα συμβάλει καθοριστικά και στην συνδεσιμότητα των μικρών νησιών, γεγονός που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων μέσα από την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών τους. Επίσης η ανάπτυξη των Υδροπλάνων στην Ελλάδα θα συμβάλει και στην δημιουργία θέσεων εργασίας”.

Από την πλευρά της εταιρείας ο πρόεδρος κ. Τάσος Γκόβας δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το ουσιαστικό ενδιαφέρον του Υπουργού κ. Γιώργου Σταθάκη για την ανάπτυξη των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων στην χώρα μας. Μετά την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου στην Κέρκυρα, είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν και τα υπόλοιπα 16 που έχει αναλάβει η εταιρεία μας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα επαρκές δίκτυο υδατοδρομίων που θα επιτρέψει την εύρυθμη λειτουργία των υδροπλάνων στην Ελλάδα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top