Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈκθεση ‘Recto Verso – Από το Βυζάντιο στον Μοντερνισμό’ στη Λεμεσό
Θρησκευτικός τουρισμός

Έκθεση ‘Recto Verso – Από το Βυζάντιο στον Μοντερνισμό’ στη Λεμεσό

Η έκθεση επικεντρώνεται σε μερικές από τις πιο σημαντικές εικόνες, που προέρχονται από μοναστήρια και εκκλησίες χωριών της επισκοπικής περιφέρειας Λεμεσού.

Από την Παρασκευή 20 Μαρτίου, η έκθεση “Recto/Verso: Από το Βυζάντιο στον Μοντερνισμό”, στο Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη (πίσω από το Μεσαιωνικό Κάστρο) φιλοξενεί θρησκευτικούς θησαυρούς της περιφέρειας Λεμεσού, αλλά και έργα νέων καλλιτεχνών και διοργανώνεται από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού, το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού και την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, υπό την επιμέλεια της δρος Νάντιας Αναξαγόρου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 8 Μαΐου 2015.

Η έκθεση επικεντρώνεται σε μερικές από τις πιο σημαντικές εικόνες, που προέρχονται από μοναστήρια και εκκλησίες χωριών της επισκοπικής περιφέρειας Λεμεσού, με έμφαση στις αμφίπλευρες εικόνες οι οποίες είναι ζωγραφισμένες και στις δύο όψεις, σε διαφορετικούς αιώνες. Ο τίτλος Recto/Verso, υποδηλοί την αμφίπλευρη αναπαράσταση, δεδομένου ότι φέρουν στην μια τους όψη τη Βρεφοκρατούσα Παναγία και στην άλλη, τη Σταύρωση ή τον Ελκόμενο Χριστό (Οδός του Μαρτυρίου) ή απλώς έναν Σταυρό με διακοσμητικά μοτίβα.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, κ. Τώνης Αντωνίου, σημείωσε τη σημασία ανάδειξης του θρησκευτικού και πολιτιστικού μας πλούτου, τόσο στους ντόπιους, αλλά ιδιαίτερα στους ξένους επισκέπτες, αφού παρατηρείται ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θρησκευτικό τουρισμό από χώρες πηγές τουρισμού όπως η Ρωσία και Ουκρανία. Συγχρόνως μια έκθεση υψηλών προδιαγραφών αποτελεί πάντοτε πόλο έλξης για τις χιλιάδες επιχειρηματιών από το εξωτερικό που διαμένουν στην περιφέρεια Λεμεσού και εμπλουτίζει το πολιτιστικό ημερολόγιο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024