Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

Συνάντηση του ΗΑΤΤΑ με τον γενικό γραμματέας Δημόσιας Τάξης

Θοδωρής Κουμέλης - 24 March 2015, 14:25

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη σύννομη λειτουργία του κλάδου και την άγρα πελατών, τους ελέγχους των οργανωμένων εκδρομών και των τουριστικών λεωφορείων, καθώς και τα προβλήματα στάσης και στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων.


Τα σοβαρά θέματα που επηρεάζουν τον τουρισμό και τον κλάδο των τουριστικών γραφείων συζητήθηκαν σε συνάντηση του ΗΑΤΤΑ με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Τη συνάντηση επιδίωξε ο ΗΑΤΤΑ με επιστολή του (στην οποία υπήρξε άμεση ανταπόκριση από πλευράς του γενικού γραμματέα του υπουργείου), με αφορμή το ενδιαφέρον του κλάδου για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας, αλλά και τα λοιπά θέματα ασφάλειας, εν όψει της επερχομένης τουριστικής περιόδου

Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα που αφορούν τη σύννομη λειτουργία του κλάδου και την άγρα πελατών, τους ελέγχους των οργανωμένων εκδρομών και των τουριστικών λεωφορείων, καθώς και τα προβλήματα στάσης και στάθμευσης των λεωφορείων  που πραγματοποιούν τουριστικό έργο (ιδιαίτερα τα ανοιχτού τύπου αστικής περιήγησης πόλεων).

Τον ΗΑΤΤΑ εκπροσώπησαν ο κ. Λ. Τσιλίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου, ο κ. Σ. Σκρέτας, γενικός γραμματέας και ο κ. Ν. Κελαϊδίτης, μέλος του Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ.

Η συζήτηση διεξάχθηκε σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και εκφράστηκε και από τις δύο πλευρές η πρόθεση για συνεργασία για την, από κοινού, αντιμετώπιση των προβλημάτων, την ορθή ενημέρωση της αστυνομίας για την ασφάλεια και την αποφυγή δημιουργίας δυσάρεστων εντυπώσεων από πλευράς τουριστών, καθώς και τον έλεγχο της παράνομης τουριστικής δραστηριότητας.

Από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΗΑΤΤΑ για το ”Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Αστυνόμευσης για τον Δήμος της Αθήνας”, το οποίο θα εφαρμοστεί άμεσα στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας με σκοπό την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και την αναβάθμιση του κέντρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top