Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστική εκπαίδευση

Συμμετοχή του City Unity στο 2ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας

Θοδωρής Κουμέλης - 31 Μάρτιος 2015, 11:15

Η διοργάνωση απευθύνεται σε ξενοδόχους, εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, επαγγελματίες της εστίασης, αλλά και σε κάθε επαγγελματία (ή μελλοντικά απασχολούμενο) στον τομέα του τουρισμού.


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου “2ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας”, που διοργάνωσαν το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου στην Καλαμάτα.

Η δεύτερη κατά σειρά καινοτόμος διοργάνωση σε διάστημα μόλις τριών μηνών απευθύνεται σε ξενοδόχους, εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, επαγγελματίες της εστίασης, αλλά και σε κάθε επαγγελματία (ή μελλοντικά απασχολούμενο) στον τομέα του τουρισμού. Κυρίαρχος στόχος του πρωτότυπου αυτού σχολείου που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με τον αριθμό των συμμετεχόντων να ξεπερνά τους 700, είναι η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση των εργαζομένων στον τουρισμό με σκοπό οι ίδιοι να  συμβάλλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σχολείο Τουρισμού ξεκίνησε ως μια ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία βρήκε πολυάριθμους υποστηρικτές όπως είναι για παράδειγμα παραγωγοί και ξενοδόχοι από την Μεσσηνία και ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι σπουδαστές του τμήματος International Hospitality & Tourism Management του City Unity College, παρακολούθησαν το πλούσιο πρόγραμμα των σεμιναρίων, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού και παρουσίασαν τα προγράμματα του Cardiff Metropolitan University και του Alpine Center που συνδυάζουν τη θεωρητική και την πρακτική εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Παράλληλα, καθηγητές του City Unity College με πολυετή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία στον κλάδο του τουρισμού συμμετείχαν στο πρόγραμμα του σχολείου με δύο θεματικά σεμινάρια.

Το City Unity College ευχαριστεί και συγχαίρει τους διοργανωτές για τη φιλοξενία τους και την πρωτοβουλία τους και ανανεώνει το ραντεβού του για το 3ο Σχολείο Τουρισμού, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top