Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Ελληνικά Υδατοδρόμια: Σημαντικές οι συνέργιες των υδροπλάνων με την κρουαζιέρα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Απρίλιος 2015, 09:56

Τα υδροπλάνα θα μπορούν να εξυπηρετούν με περιηγητικές πτήσεις (sightseeing) τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων παρέχοντάς τους ένα μοναδικό τρόπο να δουν και να κρατήσουν στη μνήμη τους τα αξιοθέατα του προορισμού τους.


Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά είχε χθες συνάντηση στο γραφείο της με εκπροσώπους της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο ρόλος των υδροπλάνων στην Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού, ενώ έγινε ειδική μνεία για τις συνέργιες που θα έχουν τα υδροπλάνα με την κρουαζιέρα δεδομένου ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία παρουσιάζει ισχυρές ανοδικές τάσεις τα τελευταία χρόνια στην αγορά της Ελλάδας. Τα υδροπλάνα θα μπορούν να εξυπηρετούν με περιηγητικές πτήσεις (sightseeing) τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων παρέχοντάς τους ένα μοναδικό τρόπο να δουν και να κρατήσουν στη μνήμη τους τα αξιοθέατα του προορισμού τους.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με διεθνείς μελέτες και πολυετή στατιστικά στοιχεία η λειτουργία των υδροπλάνων, σε χώρες με πολυνησιακό χαρακτήρα και κοντινές αποστάσεις (Μαλδίβες, Καραϊβική κ.λπ.), χαρακτηριστικά που παρουσιάζει και η Ελλάδα, έχει βοηθήσει σημαντικότατα στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Μετά το τέλος της συνάντησης η αναπλ. υπουργός δήλωσε τα εξής: “Με τα υδροπλάνα ο τρόπος άφιξης των τουριστών στα νησιά θα διευρυνθεί και θα αναπτυχθεί, καθώς οι τουρίστες θα μπορούν να μετακινούνται γρηγορότερα και ασφαλέστερα προς τα μέρη των διακοπών τους, αλλά και να αυξάνουν τις επιλογές τους σε επισκεψιμότητα προορισμών. Επίσης θα συμβάλει στην καλύτερη διασύνδεση των νησιών και την εξυπηρέτηση των κατοίκων, ενώ θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας”.

Από πλευράς της Ελληνικά Υδατοδρόμια συμμετείχαν οι κ.κ. Ανδρέας Καροτσιέρης, Αντώνης Βασιλάκης, Φώτης Χατζηανδρώνης, Γιάννης Ξυγκάκης, καθώς και ο πρόεδρος κ. Τάσος Γκόβας, ο οποίος και δήλωσε: “Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και χρειάζεται προσθήκες ‘χρηστικών εργαλείων’ σαν τα υδροπλάνα που με την ευελιξία τους θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και κατ’επέκτασιν της οικονομίας των νησιών μας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top