Τελευταία νέα
ΑρχικήΑύξηση των ξενοδοχειακών τιμών στην Αθήνα κατά 18% τον Απρίλιο
Ξενοδοχειακές τιμές

Αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών στην Αθήνα κατά 18% τον Απρίλιο

Η κατάταξη μεταβολών των ξενοδοχειακών τιμών, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, διαμορφώνεται με το Πόρτο να εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2014 (+45%). Η Αθήνα εμφανίζει ετήσια αυξητική τάση ύψους 18%, ενώ συγκριτικά με τον περασμένο μήνα, οι τιμές έχουν μεταβληθεί κατά 21%.

Οι ξενοδοχειακές τιμές στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, ακολουθώντας την πορεία που ήδη είχαν χαράξει από τον προηγούμενο μήνα, αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο κατά τον Απρίλιο. Φυσικά, από αυτές δε λείπει και η Αθήνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τιμολογιακές αλλαγές σε επιμέρους ελληνικούς προορισμούς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για τον Απρίλιο 2015, για διεθνείς, αλλά και εθνικούς προορισμούς.

Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών σε ευρωπαϊκές πόλεις
Η κατάταξη μεταβολών των ξενοδοχειακών τιμών, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, διαμορφώνεται με το Πόρτο να εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2014 (+45%). Μεγάλη ωστόσο είναι και η αντίστοιχη μηνιαία μεταβολή στις τιμές του Πόρτο, με 37%. Ετήσιες αυξήσεις μεταξύ 19 και 24% παρουσιάζουν διεθνείς προορισμοί όπως το Δουβλίνο, η Βουδαπέστη, η Σεβίλλη και το Μάντσεστερ. Η Αθήνα ακολουθεί με ετήσια αυξητική τάση ύψους 18%, ενώ συγκριτικά με τον περασμένο μήνα, οι τιμές έχουν μεταβληθεί κατά 21%. Κατά 17% έχουν αυξηθεί οι τιμές σε Άμστερνταμ, Λίβερπουλ και Κοπεγχάγη, προορισμοί που πέρυσι είχαν σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Μάλιστα, ιδιαίτερα μεγάλη αυξητική τάση φαίνεται να έχουν οι τιμές των ξενοδοχείων του Άμστερνταμ και σε σχέση με το Μάρτιου του 2015, καθώς η μηνιαία μεταβολή κυμαίνεται στα 46%.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 10 μεγαλύτερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών στους διεθνείς προορισμούς

Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών ελληνικών προορισμών
Με το ενδιαφέρον στραμμένο στην Ελλάδα και στη διαμόρφωση τιμών στις διάφορες πόλεις της, παρατηρούνται αρκετές αυξήσεις, αλλά και κάποιες μειώσεις. Μεγάλες αυξήσεις παρουσιάζονται στο Ναύπλιο, τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση, με 28 και 15% αύξηση ξενοδοχειακών τιμών, αντίστοιχα. Εξίσου μεγάλες μεταβολές προς τα πάνω φαίνεται να έχει και το Καρπενήσι, το οποίο σε σχέση με πέρυσι είναι ακριβότερο κατά 25% ενώ συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, κατά 12%. Καμία μεταβολή σε σχέση με το Μάρτιο δεν είχαν οι τιμές των ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης, ενώ συγκριτικά με την ίδια εποχή το 2014, οι αυξήσεις αγγίζουν μόνο το 4%. Μειώσεις σε σχέση με το περασμένο έτος φαίνεται να έχει κυρίως η Πάτρα και ο Βόλος, πόλεις που είναι κατά 2 και 7% αντίστοιχα, πιο οικονομικές. Τα ξενοδοχεία του Βόλου μάλιστα, μείωσαν τις τιμές τους και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, κατά 6%, όπως και η Αράχωβα, κατά 8%.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών σε ελληνικούς προορισμούς

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024