Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Etoile ‘εκπαιδεύει’ 12 πρέσβειρες στην ελληνική κουζίνα
Γαστρονομία

Η Etoile ‘εκπαιδεύει’ 12 πρέσβειρες στην ελληνική κουζίνα

Η πρότυπο σχολή μαγειρικής ζαχαροπλαστικής και ξενοδοχεικών Etoile 'εκπαιδεύει' τις πρέσβειρες στη γνήσια ελληνική κουζίνα, σε συνεργασία με τους δέκα μεγαλύτερους συναιτερισμούς προϊόντων ΠΟΠ.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Etoile, σε συνεργασία τους 10 μεγαλύτερους συνεταιρισμούς προιόντων ΠΟΠ “εκπαιδεύουν” ακόμα 12 πρέσβειρες  στην ελληνική γαστρονομία.

Σειρά αυτή την φορά είχε η κουζίνα της Κρήτης. Έτσι, οι καθηγητές της σχολής  με τον Παγκρήτιο Λαογραφικό Σύλλογο και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος για την προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού και των προϊόντων ΠΟΠ, διοργάνωσαν ένα “βιωματικό ταξίδι – σεμινάριο” στον κόσμο των αυθεντικών κρητικών γεύσεων και των προϊόντων της.

Δώδεκα πρέσβειρες και σύζυγοι πρέσβεων από όλες τις ηπείρους, ήρθαν στα εργαστήρια γεύσης της σχολής και “μυήθηκαν” στην κρητική αρωματική μακροβιοτική κουζίνα ή αλλιώς στην κουζίνα της ευζωίας, από τους καθηγητές της σχολής σε συνεργασία με τους περίφημους Κρήτες executive chefs κ.κ. Γιώργο Δαμιανάκη, πρόεδρο του Παγκρήτιου Λαογραφικού Συνδέσμου και Εxecutive chef du Froid του Palazzo Porto Platanias και Αναστάσιο Παπαδάκη του St. Nicolas Bay Hotel (5 + star) και αντιπρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Οι γεύσεις ενθουσίασαν τις πρέσβειρες… Στο βιωματικό σεμινάριο έμαθαν να μαγειρεύουνσταμναγκάθι με ριφάκι, αρνάκι της θάλασσας με ξινόχοντρο, σολωμονοπέστροφα από τα νερά της λίμνης Βοτόμου, σαλάτα βουνίσια, σαρικόπιτες λουσμένες με χαρουπόμελο, αγνόπιτες με καρύδια και μέλι Ψηλορείτη. Οι chefs “ξενάγησαν” τις πρέσβειρες στον κόσμο των ξεχωριστών κρητικών τυριών, των προιόντων ΠΟΠ, αλλά και των κρητικών οίνων. Oι πρέσβειρες ενθουσιάστηκαν με τις γεύσεις, τα αρώματα, τα χρώματα και τα προιόντα ΠΟΠ της Κρήτης.

“Ο στόχος μας πέτυχε αφού όραμα των ανθρώπων της ETOILE είναι η ανάδειξη της κουζίνας και των προιόντων ΠΟΠ κάθε γωνιάς της  Ελλάδας. Μια προσπάθεια ‘από καρδιάς’ για την ανάδειξη και προβολή των εξαιρετικών ελληνικών προιόντων ΠΟΠ και της πολιτιστικής γαστρονομικής μας κληρονομιάς την στιγμή που πραγματικά η χώρα μας το έχει ανάγκη…” τόνισαν στελέχη της Etoile.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024