Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επιχειρηματικά ταξίδια

Μείωση των δαπανών για επιχειρηματικά ταξίδια προβλέπει ο GBTA το 2015

Τατιάνα Ρόκου - 17 Απρίλιος 2015, 13:44

Η νέα πρόβλεψη για το 2015 εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει αύξηση 3,1% σε σχέση με το 2014 για τα επίπεδα των δαπανών στα επιχειρηματικά ταξίδια. Ο Global Business Travel Association προβλέπει επίσης ετήσια αύξηση 1,7% σε προσωπικά ταξίδια (492,1 δισ. δολ.) το 2015.


Επικαλούμενη την επίδραση της “κατακόρυφης πτώσης των τιμών του πετρελαίου”, ο Global Business Travel Association (GBTA) αναδιατύπωσε τις προβλέψεις του για τα επιχειρηματικά ταξίδια στις ΗΠΑ το 2015, σε δαπάνες ύψους 295,7 δισ. δολ., από την προηγούμενη πρόβλεψή του για δαπάνες 310,2 δισ. δολ., που είχε εκδόσει τον περασμένο Ιανουάριο.

Η νέα πρόβλεψη για το 2015 εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει αύξηση 3,1% σε σχέση με το 2014 για τα επίπεδα των δαπανών στα επιχειρηματικά ταξίδια. Ο GBTA προβλέπει επίσης ετήσια αύξηση 1,7% σε προσωπικά ταξίδια (492,1 δισ. δολ.) το 2015.

“Η πτώση των τιμών του πετρελαίου ασκεί πτωτικές πιέσεις στον πληθωρισμό του κόστους των ταξιδιών, ιδιαίτερα στα τμήματα μεταφορών”, αναφέρει ο GBTA. “Παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι επιβάτες ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους δεν έχουν ακόμη δει τα οφέλη των χαμηλότερων ναύλων, ως αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών του πετρελαίου. Αναμένουμε ότι το κόστος του αεροπορικού ταξιδιού, η επίγεια μεταφορά και η ενοικίαση αυτοκινήτων, όλα θα μετριαστούν μέσα στο 2015. Συνολικά, τα ταξιδιωτικά κόστη θα πρέπει να αυξηθούν μόνο κατά 1,4% το τρέχον έτος, πριν από την επιστροφή σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, το 2016”.

Ενώ ο GBTA προέβλεψε αύξηση κατά 5% το 2015 για τα προσωπικά ταξίδια εκτός των ΗΠΑ και άλλη μια αύξηση κατά 6,9% το 2016, η σύνδεσμος προειδοποίησε ότι “αναμένουμε μεταβλητότητα των διεθνών ταξιδιών για τα επόμενα 1-2 χρόνια, καθώς η αβεβαιότητα που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία επιβαρύνει την πρόβλεψη”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top