Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Ελευσίνα υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021
Πολιτισμός

Η Ελευσίνα υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Στην πρώτη συνάντηση του Δικτύου Δημιουργικών Πολιτών της επιτροπής ELEUSIS 2021 κατατέθηκαν δημιουργικές απόψεις, τόσο για το περιεχόμενο του πολιτισμού και πως θα πρέπει να λειτουργεί στη καθημερινότητα του πολίτη, όσο και για την ανάγκη εντοπισμού των όποιων στρεβλώσεων και προσπάθεια αποκατάστασής τους.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο (ΠΑΚΠΠΑ) Ελευσίνας, η πρώτη συνάντηση του “Δικτύου Δημιουργικών Πολιτών” της επιτροπής ELEUSIS 2021. Σε μια κατάμεστη αίθουσα συζητήθηκαν διεξοδικά οι άξονες που αφορούν το εγχείρημα της διεκδίκησης, και όλοι συμφώνησαν ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι στο μεγάλο αυτό στόχο.

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες, πολίτες και φορείς της περιοχής, συζήτησαν και εξέφρασαν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το επιχείρημα της πολιτιστικής πρωτεύουσας. Κατατέθηκαν δημιουργικές απόψεις, τόσο για το περιεχόμενο του πολιτισμού και πως θα πρέπει να λειτουργεί στη καθημερινότητα του πολίτη, όσο και για την ανάγκη εντοπισμού των όποιων στρεβλώσεων και προσπάθεια αποκατάστασής τους. Υπήρξε κοινή πεποίθηση όλων των παρευρισκόμενων ότι υπάρχουν τα περιθώρια αυτοοργάνωσης της γειτονιάς, ώστε να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για δράσεις που θα αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων αλλά και των υποδομών όπου χρειάζονται υποστήριξη ή την δημιουργία νέων.

Τέλος, πολλοί κάτοικοι της πόλης εξέφρασαν την επιθυμία τους να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και δεσμεύθηκαν να γίνουν αρωγοί της σπουδαίας αυτής προσπάθειας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024