Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑπό τον Οκτώβριο του 2015 θα πετά από την Κύπρο η Cobalt Air
Αεροπορικές εταιρείες

Από τον Οκτώβριο του 2015 θα πετά από την Κύπρο η Cobalt Air

Ο Κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών κ. Μάριος Δημητριάδης δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία Cobalt Air έχει αναφέρει στην αίτησή της πως στόχος της είναι να ξεκινήσει πτήσεις στα τέλη Οκτωβρίου 2015.

Μέχρι τον Οκτώβριο αναμένει ο υπουργός Συγκοινωνιών κ. Μάριος Δημητριάδης ότι θα ξεκινήσει τη δραστηριότητα της η Cobalt Air, με βάση την Κύπρο.

Σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα και όπως ανέφερε ο υπουργός, αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός ότι μια αεροπορική εταιρεία κατέθεσε αίτηση για να πάρει άδεια για λειτουργία στην Κύπρο.

“Εμείς ως υπουργείο Μεταφορών έχουμε καθήκον να προωθούμε όσο περισσότερο μπορούμε τη συνδεσιμότητα της χώρας μας. Σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη το γεγονός ότι κάποια εταιρεία κατέθεσε αίτηση για να πάρει άδεια. Αυτή η αίτηση θα εξεταστεί από το αρμόδιο τμήμα, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τους κανόνες που υπάρχουν. Θα πρέπει να εξεταστεί τόσο η δυνατότητα λειτουργίας αυτής της εταιρείας όσο και η οικονομική βιωσιμότητά της για να μπορεί να κάνει εμπορικές δραστηριότητες”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητριάδης.

Ο Κύπριος υπουργός σημείωσε ακόμη ότι η εταιρεία έχει αναφέρει στην αίτησή της πως στόχος της είναι να ξεκινήσει πτήσεις στα τέλη Οκτωβρίου 2015.

Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες του κυπριακού Τύπου, κατόπιν της κατάθεσης της αίτησης για κυπριακό Πιστοποιητικό Αερομεταφορέα, ανώτατα στελέχη της νέας εταιρείας, έχουν αναχωρήσει για το εξωτερικό, όπου έχουν επαφές με συνεργάτες τους για τα επόμενα στάδια του επιχειρηματικού τους σχεδίου, δηλαδή της εξασφάλισης περαιτέρω κεφαλαίων, τις συνεργασίες σε σχέση με την εξασφάλιση αεροσκαφών κ.λπ., που από το στάδιο των προσυνεννοήσεων περνούν πλέον στο ουσιαστικό στάδιο της υλοποίησης μετά την υποβολή της αίτησης. Στην Κύπρο παραμένει μικρή ομάδα των στελεχών της εταιρείας που προωθεί τον επιχειρησιακό σχεδιασμό υπό τον Άντριου Πούνι (όχι Άντριου Πάτισον όπως εκ παραδρομής γράψαμε χθες). Ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με παράγοντες των εμπορικών και άλλων πτυχών του τομέα της αεροπορικής δραστηριότητας στην Κύπρο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024