Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

ΝΔ: Δράσεις και μέτρα για τόνωση του τουριστικού κλάδου

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Νοέμβριος 2001, 00:00

Πακέτο δράσεων και μέτρων, με στόχο την ταχεία υπέρβαση των συνεπειών, που σηματοδοτεί για τον ελληνικό τουρισμό η κρίση στις HΠA, προτείνει<...> η Νέα Δημοκρατία<.>

.

Συγκεκριμένα, προτείνεται βραχυπρόθεσμα η τόνωση της ζήτησης, με ειδικά σχεδιασμένη επικοινωνιακή πολιτική και στρατηγική, καθώς επίσης και η άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων, για τη στήριξη και την ενίσχυση των επιχειρήσεων του κλάδου. Επιπροσθέτως, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και ανάληψης πρωτοβουλιών, ώστε να ενεργοποιηθούν ενιαία μέτρα τόνωσης του ευρωπαϊκού τουρισμού.

Μακροπρόθεσμα, η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη χάραξη ενιαίας πολιτικής και στρατηγικής για όλες τις μορφές τουρισμού και τον σχεδιασμό προώθησης του κλάδου, μέσω του 2004. Πέραν τούτου, ο Τομέας εισηγείται τη λήψη οικονομικών μέτρων, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης και της στήριξης του τουριστικού κλάδου, εφόσον διαπιστωθεί ότι οι αρνητικές επιπτώσεις διατηρούνται. Επιπλέον, ζητά προώθηση των επενδύσεων στον κλάδο και άρση του καθεστώτος "κορεσμού" για την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων A και AA κατηγορίας, από παλιές ή νέες επιχειρήσεις.

Τέλος, ζητά την ανάπτυξη και επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των υποδομών στον τουρισμό και τη διαμόρφωση προϋποθέσεων, ώστε να προωθηθεί το ποιοτικό τουριστικό προϊόν. "Η τρομοκρατική ενέργεια στις HΠA αποκάλυψε την έλλειψη οράματος, σχεδιασμού και στρατηγικής της κυβέρνησης για τον τουρισμό, αιτίες που την καθιστούν αμήχανη και ανήμπορη να λάβει έκτακτα μέτρα και να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά, ώστε να στηρίξει τον κλάδο και την ελληνική οικονομία", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου του κόμματος στη 17η διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia στην Θεσσαλονίκη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top