Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Σχέδιο δράσης κατά της 'σκιώδους φιλοξενίας'

Θοδωρής Κουμέλης - 28 Απρίλιος 2015, 14:16

Δεδομένης της βαρύτητας του θέματος, η HOTREC αποφάσισε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να εκπονήσει ανάλογη μελέτη για τις επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό.


Την εκπόνηση μελέτης για τις παράνομες βραχυχρόνιες μισθώσεις καταλυμάτων, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και την επεξεργασία συγκροτημένου σχεδίου δράσης κατά της λεγόμενης “σκιώδους φιλοξενίας” (Shadow Hospitality) αποφάσισε η HOTREC (Συνομοσπονδία των Εθνικών Ενώσεων Ξενοδοχίας, Εστίασης και Αναψυχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
 
Επισημαίνεται ότι το οξύτατο πρόβλημα των παράνομων βραχυχρόνιων μισθώσεων καταλυμάτων σε τουρίστες αποτέλεσε ένα από τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη Γενική Συνέλευση της HΟΤREC, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο στις 23–24 Απριλίου. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος παρουσίασε, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, την πρωτοποριακή μελέτη του για τις επιπτώσεις της οικονομίας του διαμοιρασμού (sharing economy) στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας στην Ελλάδα, καθώς και τις προτάσεις της ελληνικής ξενοδοχίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Δεδομένης της βαρύτητας του θέματος, η HOTREC, που πλέον χρησιμοποιεί τον όρο “shadow hospitality” (σκιώδης φιλοξενία) για αυτήν την μορφή της παραοικονομίας στον τουρισμό, όπως προαναφέρθηκε αποφάσισε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να εκπονήσει ανάλογη μελέτη για τις επιπτώσεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό, ενώ προγραμματίστηκε ιδιαίτερη συνάντηση όλων των μελών της Hotrec για την επεξεργασία συγκροτημένου σχεδίου δράσης κατά της “σκιώδους φιλοξενίας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top