Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Οδικές μεταφορές

Επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Χ80 Πειραιάς - Ακρόπολη - Σύνταγμα ExpressS

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Μάιος 2015, 11:53

Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 από τις 30 Απριλίου, θα πραγματοποιεί δρομολόγια συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη, και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας.


Οι Συγκοινωνίες Αθηνών ανακοινώνουν την επαναλειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Χ80 “Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα EXPRESS”, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας.

Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 από τις 30 Απριλίου, θα πραγματοποιεί δρομολόγια συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη, και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας.

Η γραμμή Χ80 καλύπτει, κυκλικά, σε 60 λεπτά, απόσταση 25 χλμ., δηλαδή σε μισή ώρα ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα. Αποτελείται συνολικά από 15 στάσεις και αναδεικνύει σημεία του Πειραιά και της Αθήνας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το Πλανητάριο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ενδεικτικά, στάσεις υπάρχουν στις δύο εξόδους του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ, στο κέντρο του Πειραιά, στο σταθμό μετρό “Νέο Φάληρο” (Στάδιο Καραϊσκάκη), στο σταθμό μετρό “Συγγρού-Φιξ”, στην Ακρόπολη και στο Σύνταγμα, με ξεχωριστά σημεία επιβίβασης - αποβίβασης επιβατών.

Από τις ενδιάμεσες στάσεις της νέας λεωφορειακής γραμμής, παρέχεται η δυνατότητα μετεπιβίβασης:
α. σε βασικούς σταθμούς Μετρό (“Συγγρού-Φιξ”, “Νέο Φάληρο” και “Σύνταγμα”)
β. στις λεωφορειακές γραμμές Χ96 (από τον Πειραιά) και Χ95 (από Σύνταγμα) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”.

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και ανά τριάντα (30) λεπτά, από τις 7:00 (με αναχώρηση από την αφετηρία, επί της ακτής Ξαβερίου).

Στην λεωφορειακή γραμμή Χ80 ισχύουν:
i. το ημερήσιο εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών αξίας 4 ευρώ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να μετακινηθεί μέσα στην ίδια ημέρα και σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο των Συγκοινωνιών Αθηνών. Το ημερήσιο εισιτήριο διατίθεται από τους οδηγούς των λεωφορείων της γραμμής με το ακριβές αντίτιμο, τα εκδοτήρια του Ομίλου και την εφαρμογή “TfA tickets” από
κινητό τηλέφωνο (mobile ticketing).
ii. το τουριστικό εισιτήριο αξίας 20 ευρώ, με το οποίο ο επιβάτης μετακινείται απεριόριστα για τρεις (3) ημέρες σε όλο το δίκτυο συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησής του από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Το τουριστικό εισιτήριο διατίθεται από επιλεγμένα εκδοτήρια του Ομίλου και την εφαρμογή “TfA tickets” από κινητό τηλέφωνο (mobile ticketing).

Επιπλέον, οι Συγκοινωνίες Αθηνών συνεχίζουν τη συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, το οποίο προσφέρει στους επιβάτες της Χ80 το δικαίωμα μειωμένης εισόδου στα 4 κτήρια του (Κεντρικό κτήριο στην Κουμπάρη 1, Κτήριο οδού Πειραιώς στην Πειραιώς 138, Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης στην Αγ. Ασωμάτων 22, Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα στην Κριεζώτου 3).

Μέσω της γραμμής Χ80, το εγχώριο επιβατικό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί γρήγορα σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ οι τουρίστες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν ορισμένα από τα πιο ιστορικά σημεία της πόλης μας, με συνέπεια και αξιοπιστία.

Διαδρομή και Στάσεις της λεωφορειακής γραμμής Χ80

 • Αφετηρία [Terminal X80]
 • ΟΛΠ [OLP to Athens]
 • Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά [Piraeus Archaeological Museum to Athens]
 • Πασαλιμάνι [Piraeus Coast Zea]
 • Καστέλλα Μικρολίμανο [Piraeus Kastela Mikrolimano]
 • Πλανητάριο [Planeterium]
 • Μετρό Συγγρού-Φιξ [Syggrou-Fix Metro Station]
 • Ακρόπολη [Akropolis to Athens]
 • Σύνταγμα [Syntagma]
 • Ακρόπολη [Akropolis to Piraeus]
 • Μετρό Συγγρού-Φιξ [Syggrou-Fix Metro Station to Piraeus]
 • Μετρό Ν. Φάληρο - Στάδιο Καραϊσκάκη [N. Faliro Metro Staton - Karaiskaki Stadium]
 • Δημοτικό Θέατρο Πειραιά [Piraeus Theatre to terminal]
 • Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά [Piraeus Archaeological Museum to terminal]
 • ΟΛΠ [OLP to terminal]
 • Αφετηρία [Terminal X80]

 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top