Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑλλαγή των όρων της συμφωνίας για τα περιφερειακά αεροδρόμια επιζητεί η Ελλάδα
Επενδύσεις

Αλλαγή των όρων της συμφωνίας για τα περιφερειακά αεροδρόμια επιζητεί η Ελλάδα

Η Fraport θα ήταν πρόθυμη να εξετάσει μια περιορισμένη κρατική συμμετοχή, αλλά μόνο αν οι όροι καταστεί δυνατό να συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές. Η συμφωνία, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, 'έκλεισε' το 2014, αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει τώρα μερίδιο στην κοινοπραξία.

Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Reuters, η Αθήνα θέλει μερίδιο στην κοινοπραξία που θα διαχειρίζεται τους περιφερειακούς αερολιμένες, αλλά μείωση των αεροδρομίων από 14 σε 7. Κατά την ίδια πηγή, η γερμανική Fraport, που ηγείται της κοινοπραξίας, θα ήταν πρόθυμη να εξετάσει μια περιορισμένη κρατική συμμετοχή, αλλά μόνο αν οι όροι καταστεί δυνατό να συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας για την εκμίσθωση 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε κοινοπραξία με επικεφαλής τη γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση του ζητήματος.

Η συμφωνία, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, συνήφθη το 2014, αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει τώρα μερίδιο στην κοινοπραξία, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον ελληνικό ενεργειακό Όμιλο Κοπελούζου, ενώ θέλει επίσης να μειώσει σε 7 τον αριθμό των αεροδρομίων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, εξήγησε η πηγή.

Η Fraport θα ήταν πρόθυμη να εξετάσει μια περιορισμένη κρατική συμμετοχή, αλλά μόνο αν οι όροι καταστεί δυνατό να συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας πως ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Stefan Schulte συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με αντιπροσώπους της Αθήνας.

Ο Stefan Schulte  και άλλα μέλη του ΔΣ της Fraport είχε” εποικοδομητικές συνομιλίες” με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Σταθάκη την προηγούμενη Τετάρτη, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

Είχε ήδη ανακοινωθεί από την Fraport ότι η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015 ή στις αρχές του 2016, ενώ στο προηγούμενο χρονοδιάγραμμα προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί κατά το γ’ τρίμηνο του 2015.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024