Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επενδύσεις

Αλλαγή των όρων της συμφωνίας για τα περιφερειακά αεροδρόμια επιζητεί η Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 Μάιος 2015, 14:00

Η Fraport θα ήταν πρόθυμη να εξετάσει μια περιορισμένη κρατική συμμετοχή, αλλά μόνο αν οι όροι καταστεί δυνατό να συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές. Η συμφωνία, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, 'έκλεισε' το 2014, αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει τώρα μερίδιο στην κοινοπραξία.


Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Reuters, η Αθήνα θέλει μερίδιο στην κοινοπραξία που θα διαχειρίζεται τους περιφερειακούς αερολιμένες, αλλά μείωση των αεροδρομίων από 14 σε 7. Κατά την ίδια πηγή, η γερμανική Fraport, που ηγείται της κοινοπραξίας, θα ήταν πρόθυμη να εξετάσει μια περιορισμένη κρατική συμμετοχή, αλλά μόνο αν οι όροι καταστεί δυνατό να συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας για την εκμίσθωση 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε κοινοπραξία με επικεφαλής τη γερμανική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση του ζητήματος.

Η συμφωνία, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, συνήφθη το 2014, αλλά η νέα ελληνική κυβέρνηση θέλει τώρα μερίδιο στην κοινοπραξία, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον ελληνικό ενεργειακό Όμιλο Κοπελούζου, ενώ θέλει επίσης να μειώσει σε 7 τον αριθμό των αεροδρομίων που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, εξήγησε η πηγή.

Η Fraport θα ήταν πρόθυμη να εξετάσει μια περιορισμένη κρατική συμμετοχή, αλλά μόνο αν οι όροι καταστεί δυνατό να συμφωνηθούν από όλες τις πλευρές, δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας πως ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Stefan Schulte συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με αντιπροσώπους της Αθήνας.

Ο Stefan Schulte  και άλλα μέλη του ΔΣ της Fraport είχε” εποικοδομητικές συνομιλίες” με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Σταθάκη την προηγούμενη Τετάρτη, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

Είχε ήδη ανακοινωθεί από την Fraport ότι η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015 ή στις αρχές του 2016, ενώ στο προηγούμενο χρονοδιάγραμμα προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί κατά το γ’ τρίμηνο του 2015.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top