Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Εργατικοί της Βρετανίας προτιμούν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό
Έρευνα

Οι Εργατικοί της Βρετανίας προτιμούν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό

Οι 'Tories' αγαπούν την Ίμπιζα και τα Κανάρια Νησιά, οι Εργατικοί ψηφίζουν Ελλάδα, οι φηφοφόροι των Ευρωσκεπτιστών (UK Independence Party) πάνε στην Αίγυπτο, ενώ οι Οικολόγοι προτιμούν τα μακρινά, υπερατλαντικά ταξίδια.

Έρευνα της Holiday Hypermarket σε 2.000 Βρετανούς τουρίστες αποκάλυψε τη σύνδεση μεταξύ των Βρετανών ψηφοφόρων και των προορισμών που επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Έτσι, ποσοστό 17,8% των Εργατικών της έρευνας σχεδιάζουν να έρθουν στην Ελλάδα, ενώ η χώρα ειναι ο αγαπημένος προορισμός για τους Κομμουνιστές. Τις προτιμήσεις των Συντηριτικών κερδίζουν η Ίμπιζα και οι Κανάριες Νήσοι. Παραδόξως, εκείνοι οι ψηφοφόροι που είναι πιο πιθανό να επιλέξουν για τις διακοπές τους την Αίγυπτο είναι εκείνοι του UKIP (Ευρωσκεπτιστές), ενώ οι ίδιοι είναι οι λιγότεροι που θα επιλέξουν το Ην. Βασίλειο.

Κάποιος θα σκεφτόταν ότι τα μέλη του Κόμματος των Οικολόγων θα ήταν ευαισθητοποιημένα για το ενεργειακό τους “αποτύπωμα”, αλλά με έκπληξη η έρευνα αποκάλυψε ότι είναι πιο πιθανό από οποιουσδήποτε άλλους ψηφοφόρους να ταξιδέψουν σε υπερατλαντικούς προορισμούς, επιλέγοντας ταξίδια σε Αυστραλία, ΗΠΑ και Ταϊλάνδη.

Οι ψηφοφόροι των Συντηρητικών είναι περισσότερο πιθανό να πάνε δύο φορές στην Ίμπιζα, αλλά σχεδόν 60% λιγότερο πιθανό να επισκεφθούν την ηπειρωτική Ισπανία, σε σύγκριση με τους άλλους. Επίσης, το 12% των Συντηρητικών ψηφοφόρων που ρωτήθηκαν ψάχνουν να ταξιδέψουν εκτός των κυριότεροων τουριστικών προορισμών και να πάνε κάπου διαφορετικά.

Οι ψηφοφόροι των Φιλελεύθερων Δημοκρατών είναι πιο πιθανό να μείνουν στη Βρετανία και να απολαύσουν τους τουριστικούς προορισμούς του Ην. Βασιλείου. Αγαπημένος ευρωπαϊκός προορισμός τους είναι η Ιταλία με πάνω από 15% των Φιλελευθέρων ψηφοφόρων να επιλέγουν αυτόν τον προορισμό – αλματωδώς μπροστά από άλλους οπαδούς κόμματος.

Οι ψηφοφόροι του Κόμματος των Πρασίνων είναι οι λιγότερο οργανωμένοι για τις διακοπές τους, με σχεδόν το 10% αυτών των ερωτηθέντων να μην έχουν σχέδια για διακοπές ακόμα, ακολουθούμενοι στενά από εκείνους του UKIP. Οι πιο οργανωμένοι και έτοιμοι να ξεκινήσουν τις διακοπές τους είναι οι ψηφοφόροι των Εργατικών.

Ο Ian Crawford, διευθυντής Μάρκετινγκ της Holiday Hypermarket δήλωσε: “Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένας συσχετισμός (μεταξύ επιλογής τουριστικού προορισμού και πολιτικής προτίμησης), αλλά τελικά ξαφνιαστήκαμε αρκετά με μερικά από τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας ήταν σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις. Οι Συντηρητικοί οδηγούν με 37,71%, ενώ ακολουθούν οι Εργατικοί με 33,29% και το UKIP σε 25,53%. Είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι, όταν φτάνει η ώρα το βρετανικό κοινό να επιλέξει τις διακοπές του, είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με την πολιτική του προτίμηση”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024