Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingEast Med Yacht Show-Poros 2015: Οι λάτρεις του επαγγελματικού yachting συγκεντρώθηκαν στον Πόρο
Yachting

East Med Yacht Show-Poros 2015: Οι λάτρεις του επαγγελματικού yachting συγκεντρώθηκαν στον Πόρο

Τα 40 επαγγελματικά πολυτελή σκάφη και ιστιοπλοϊκά αναψυχής, συγκεντρωμένα στο λιμάνι του Πόρου, αποτέλεσαν πόλο έλξης τόσο για τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού όσο και για πληθώρα επισκεπτών.

Από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου ο Πόρος “πλημμύρισε” από επαγγελματικά yachts δίνοντας την ευκαιρία σε yacht brokers, travel agents και tour operators από όλο τον κόσμο να θαυμάσουν τα ξεχωριστά yachts και να προχωρήσουν σε εμπορικές συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες τους.

To East Med Yacht Show-Poros 2015 διοργανώθηκε για 14η συνεχή χρονιά από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), τον Σύνδεσμο των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Πόρου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ).

Τα 40 επαγγελματικά πολυτελή σκάφη και ιστιοπλοϊκά αναψυχής  συγκεντρωμένα στο λιμάνι του Πόρου, αποτέλεσαν πόλο έλξης τόσο για τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού όσο και για πληθώρα επισκεπτών.

Την έκθεση εγκαινίασαν  οι πρόεδροι των συνδιoργανωτών κ. Αντώνης Στελλιάτος (ΕΠΕΣΤ), κ. Γιώργος Κολίντζας (ΕΣΜΕΘ), και κ. Λύσανδρος Τσιλίδης (ΗΑΤΤΑ), ο γενικός γραμματέας ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο δήμαρχος Πόρου κ. Ιωάννης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ και επίτιμος πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ κ. Γεώργιος Βερνίκος, ο κ. Σπυρίδων Σπυρίδων, μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρώην δήμαρχος Πόρου και γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο πρόεδρος του Ελληνικού Νηογνώμονα κ. Δημήτριος Ζαφειριάδης, ο λιμενάρχης Πόρου αντιπλοίαρχος κ. Ιωάννης Αθηναίος, οι πολιτικές αρχές του νησιού και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού.

Την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε δεξίωση στο εντυπωσιακό 54 μέτρων σκάφος “HARMONY V“, το οποίο συμμετείχε στην έκθεση, την οποία επισκέφθηκαν για να δουν και να κλείσουν συμφωνίες, ναυλομεσίτες και travel agents από γραφεία της Ελλάδας και πολλά μέρη του εξωτερικού -απ’όπου προέρχεται και το μεγαλύτερο ποσοστό κρατήσεων σε αυτό το είδος τουρισμού.

Την έκθεση συμπλήρωσαν περίπτερα με εταιρείες από το χώρο των ναυλώσεων αλλά και εταιρείες, οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια του East Med Yacht Show πραγματοποιήθηκαν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το Δήμο Πόρου και οι οποίες κορυφώθηκαν με την συναυλία των Burger Project το απόγευμα της Κυριακής. Η έκθεση ολοκληρώθηκε με το Farewell gala στο Sirene Blue Resort Hotel, όπου και ανανεώθηκε το ραντεβού με τους επισκέπτες για το 2016.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024