Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

1ο OpenTourism στο Δήμο Χερσονήσου

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Μάιος 2015, 13:52

Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και με στόχο την εκπαίδευση των επαγγελματιών-επιχειρηματιών, ο Δήμος Χερσονήσου συνδιοργανώνει με το OpenTourism την πρώτη από μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων για τον τουρισμό.


Το 1ο OpenTourism στο Δήμο Χερσονήσου, πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλίων. Ο θεσμός, πλέον, του OpenTourism περιλαμβάνει ανοιχτές συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων που αγαπούν και εργάζονται στον ευρύτερο τουριστικό τομέα, ώστε από τη γνωριμία μεταξύ τους να προκύψουν συνέργειες για ένα ποιοτικό ελληνικό τουρισμό.

Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και με στόχο την εκπαίδευση των επαγγελματιών-επιχειρηματιών, ο Δήμος Χερσονήσου συνδιοργανώνει με το OpenTourism την πρώτη από μια σειρά ανοιχτών συζητήσεων για τον τουρισμό.Με περισσότερες από 80.000 κλίνες κύριων τουριστικών καταλυμάτων το 2008 - τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 30% των κλινών της Κρήτης, 73% του νομού Ηρακλείου και περίπου 6,5% της Ελλάδας - είναι κάτι παραπάνω από εμφανής η σημασία του τουρισμού στο Δήμο Χερσονήσου, τόσο ως οικονομική δραστηριότητα όσο και ως φορέας κοινωνικών και περιβαλλοντικών αλλαγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι για πρώτη φορά πραγματοποιείται παρόμοια εκδήλωση στην Κρήτη, με πρώτο σταθμό τη Σητεία, στη συνέχεια τον Άγιο Νικόλαο και το Δήμο Χερσονήσου. Στα Μάλια, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εμπλουτισμένο πρόγραμμα συναντήσεων, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της διεθνούς εταιρείας Expedia, η οποία κατέχει και λειτουργεί περισσότερα από εξήντα online ταξιδιωτικά sites (OTAs) κρατήσεων παγκοσμίως, όπως και τα hotels.com σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, και όλη τη Δυτ. Ευρώπη, καθώς και σε Αυστραλία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Κορέα, κ.ά. στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top