Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Έκθεση κρασιών από πολύ μικρά οινοποιεία και 'αφανείς ποικιλίες'

Θοδωρής Κουμέλης - 18 Μάιος 2015, 11:11

Οι επισκέπτες των Οινικών Αποκαλύψεων είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά από πολύ σπάνιες ελληνικές ποικιλίες που δεν κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά.


Με επιτυχία διεξήχθη στην Αθήνα η 2η έκθεση κρασιού με τίτλο Οινικές Αποκαλύψεις, στην οποία συμμετείχαν πολύ μικρά οινοποιεία (με παραγωγή μικρότερη από 50.000 φιάλες) και κρασιά από “αφανείς ποικιλίες”.

Οι επισκέπτες των Οινικών Αποκαλύψεων είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά από πολύ σπάνιες ελληνικές ποικιλίες που δεν κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά, όπως είναι η Σκλάβα, το Γουστολίδι, το Σκιαδόπουλο, ο Τινακτορώγος, ο Αυγουστιάτης, το Μαυρούδι, η Σανταμεριάνα, το Μούχταρο, το Φωκιανό κ.ά. Ήρθαν, επίσης, σε επαφή με μικρά οινοποιεία τα προϊόντα των οποίων δε διανέμονται ακόμα στην αγορά της Αθήνας. Οινοποιεία, που συχνά βρίσκονται σε σχετικά απόμακρα σημεία της χώρας, όπως οι Λειψοί και τα Τζουμέρκα, και με περιορισμένες δυνατότητες προσέγγισης των μεγάλων αγορών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από την άλλη, τα κρασιά αυτά, μικρής παραγωγής και δυσεύρετα καθώς είναι, ενδιαφέρουν ιδιαίτερα εκείνους τους χώρους εστίασης που εστιάζουν στο κρασί και θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους οίνους προς “ανακάλυψη”.Φέτος οι “Οινικές Αποκαλύψεις” πλαισιώθηκαν από ημερίδα αφιερωμένη στις “αφανείς” ή “ξεχασμένες” ποικιλίες αμπέλου της Ελλάδας με τη συμμετοχή καθηγητών και ερευνητών οινολογίας και αμπελουργίας. Κύριο συμπέρασμα τής ημερίδας αυτής είναι η επιτακτική ανάγκη να ταυτοποιηθούν οι ελληνικές ποικιλίες αμπέλου ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση. Πιο συγκεκριμένα, με την αυξανόμενη προσοχή που δίδεται από τους οινοποιούς στην ανάδειξη “ξεχασμένων” ποικιλιών, εντείνεται η σύγχυση μεταξύ αυτών, καθώς συμβαίνει να είναι οι ίδιες ποικιλίες με διαφορετικά ονόματα (συνώνυμα). Αν και ο εθνικός κατάλογος της χώρας περιλαμβάνει 250 ποικιλίες δεν είναι όλες απολύτως διαφορετικές μεταξύ τους.

Οι Οινικές Αποκαλύψεις οργανώθηκαν από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 στην Αίγλη Ζαππείου.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top