Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕγκρίθηκαν τα νέα δρομολόγια για το βόρειο Αιγαίο
Ακτοπλοΐα

Εγκρίθηκαν τα νέα δρομολόγια για το βόρειο Αιγαίο

Τα νέα δρομολόγια της Hellenic Seaways αναμένεται να ξεκινήσουν από 15 Ιουνίου 2015 και θα καλύψουν τη φετινή τουριστική περίοδο.

Με τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού εγκρίθηκαν τα νέα δρομολόγια που θα εξυπηρετούν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τη σύνδεση των περιοχών.

“Πλέον, η διασύνδεση των εν λόγω νησιών δημιουργεί ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για το τουριστικό προϊόν, καθώς η ο συνδυασμός των προορισμών και η αξιοποίηση των νέων δρομολογίων αναμένεται να αυξήσουν την επιβατική κίνηση και να ωφελήσουν την εθνική νησιωτική πολιτική συνολικά”, δηλώνει η Hellenic Seaways. Υπενθυμίζεται ότι τα νέα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από 15 Ιουνίου 2015 και θα καλύψουν τη φετινή τουριστική περίοδο.

Με αφορμή την έγκριση των νέων δρομολογίων ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Αντώνης Αγαπητός δήλωσε σχετικά: “Κάθε νησί αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της ελληνικής Οικονομίας και με αυτό το σκεπτικό σχεδιάσαμε τα νέα δρομολόγια της φετινής χρονιάς. Ο μακρόπνοος στόχος της εταιρείας είναι κάθε νησί που συνδέουμε να θεμελιώσει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης με οφέλη τόσο για τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τη βαριά ‘βιομηχανία’ του τόπου, τον τουρισμό. Στη Hellenic Seaways, συνεχίζουμε απρόσκοπτα την προσπάθεια ενίσχυσης των νησιωτικών περιοχών και αδιαμφισβήτητα τα νέα δρομολόγια εξυπηρετούν αυτό το σκοπό”.

Τα οφέλη, σύμφωνα με τη διοίκηση της Hellenic Seaways που προκύπτουν είναι:

  • Με τα νέα δρομολόγια επιτυγχάνεται η σύνδεση των Κυκλάδων με την Ικαρία και τη Σάμο.
  • Επίσης, η σύνδεση της Πάτμου με τη Μύκονο και το βόρειο Αιγαίο, η οποία ενισχύεται με δύο επιπλέον προσεγγίσεις από τον Πειραιά.
  • Επιπλέον, εκτελούνται 5 προσεγγίσεις την εβδομάδα στο Βαθύ της Σάμου, 7 προσεγγίσεις στον Εύδηλο Ικαρίας, 3 προσεγγίσεις στους Φούρνους και στο Καρλόβασι.
  • Τέλος, σημειώνεται ότι διπλασιάζεται η χωρητικότητα σε επιβάτες και τριπλασιάζεται σε οχήματα και μοτοσυκλέτες.

Τα νέα δρομολόγια ανά πλοίο:
Ε/Γ-Ο/Γ “Νήσος Ρόδος”

  • Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Πάτμος-Ικαρία-Σάμος
  • Άγ.Κήρυκος-Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα

Ε/Γ-Ο/Γ “Αριάδνη”

  • Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη
  • Bαθύ-Χίος-Μυτιλήνη- Λήμνος-Καβάλα

Ε/Γ-Ο/Γ  “Νήσος Μύκονος”

  • Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Ικαρία – Φούρνοι-Σάμος.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024