Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Ισχυρό όπλο στον τουρισμό οι Γαλάζιες Σημαίες δηλώνει ο ΚΟΤ

Τατιάνα Ρόκου - 22 May 2015, 13:41

Συνολικά, 57 παραλίες απέκτησαν Γαλάζια Σημαία στην Κύπρο για τη φετινή σεζόν, με το γεγονός να μην εκπλήσσει τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμου, 'αφού γνωρίζουμε πολύ καλά τα επίπεδα και την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος σε σχέση με τις παραλίες και τα νερά κολύμβησης'.


Τόσο η ανάδειξη των νερών της Κύπρου ως τα πιο ποιοτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και η βράβευση 57 παραλιών με το θεσμό της Γαλάζιας Σημαίας “αποτελούν για την τουριστική Κύπρο σημαντική τιμή και ισχυρό εργαλείο τουριστικής προβολής του νησιού μας  στο εξωτερικό, αφού η θάλασσα, ο ήλιος και οι παραλίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος του τουριστικού προϊόντος μας”, αναφέρει η αναπληρωτής γενική διευθύντρια του ΚΟΤ, κα Αννίτα Δημητριάδου.

Σε γραπτή της δήλωση η κα Δημητριάδου τονίζει: ”Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας, αφού πληροφορηθήκαμε ότι και φέτος τα θαλάσσια νερά κολύμβησης της Κύπρου είναι τα καθαρότερα και ποιοτικότερα νερά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μαζί με αυτά της Μάλτας, σύμφωνα με τους ελέγχους που έγιναν βάσει της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.

Βεβαίως, οι σημαντικές αυτές διακρίσεις δεν μας εκπλήττουν αφού γνωρίζουμε πολύ καλά τα επίπεδα και την ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος σε σχέση με τις παραλίες και τα νερά κολύμβησης, η προσπάθεια όμως για περαιτέρω πρόοδο θα συνεχιστεί”, σημειώνει.

Με την ευκαιρία αυτή και ενόψει της σταδιακής κορύφωσης της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, η κ. Δημητριάδου καλεί τους συμπολίτες της, οι οποίοι θα απολαύσουν φέτος τις καθαρές θάλασσες και τις παραλίες μας, να το κάνουν με πλήρη σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον και παράλληλα προς τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι στηρίζουν την κυπριακή οικονομία.

“Σε αυτά τα πλαίσια, αναμένουμε ότι όλοι, ως ενεργοί πολίτες, θα συμβάλουμε στην προστασία της θάλασσας και των παραλιών μας, θα αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά και ότι θα καταγγέλλουμε άμεσα τα οποιαδήποτε κακώς έχοντα”, καταλήγει η γραπτή δήλωση της κ. Δημητριάδου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top