Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιφέρεια

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Τουρισμού για τουριστική προβολή

Βίκυ Καραντζαβέλου - 25 Μάιος 2015, 14:38

Ιδιαίτερη αναφορά κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Απ. Κατσιφάρα και του αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Γ. Αγγελόπουλου με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κα Έλ. Κουντουρά, έγινε στο θέμα της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το 2016.


Το κοινό ενδιαφέρον για την προώθηση του τουρισμού ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα και του αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργου Αγγελόπουλου με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, που έγινε χθες στα γραφεία της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ιδιαίτερη σημασία που θα έχει η συνέργια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Υπουργείο για την προσέλκυση τουριστών που θα επισκεφθούν τη Δυτική Ελλάδα και αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει η κάθε μία Περιφερειακή Ενότητα (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία). Η κα Κουντουρά τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο για το “άνοιγμα” του ελληνικού τουρισμού σε νέες αγορές, καθώς και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Αρχικά παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση στη Δυτική Ελλάδα, καθώς και η ολοκλήρωση του προηγούμενου προγράμματος τουριστικής προβολής που εφαρμόστηκε από την Περιφέρεια.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το 2016, με τον περιφερειάρχη να τονίζει πως είναι αναγκαίο να γίνεται η αφή μόνο στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς επίσης και να υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος προβολής, με τον κ. Κατσιφάρα να δηλώνει στην αναπλ. υπουργό ότι η Περιφέρεια βρίσκεται στη διάθεσή τους για περαιτέρω συνεργασία σε αυτό το θέμα.

Επιπλέον, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τον τρόπο αξιοποίησης των ιαματικών πηγών και γενικότερα της περιοχής του Καϊάφα και της Κυλλήνης στην Π.Ε. Ηλείας, ενώ συζητήθηκε και το θέμα των αναπτυξιακών επενδύσεων στον τομέα τουρισμού και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε την αναπλ. υπουργό για τη μεγάλη προσπάθεια προσέλκυσης περισσοτέρων επισκεπτών στην Πάτρα, λόγω της παρουσίας των Ιερών Ναών και του τάφου του Αποστόλου Ανδρέα στην πόλη, καθώς και για τη συνεργασία της Περιφέρειας με την Μητρόπολη και το Υπουργείο για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Τέλος, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν και τα αποτελέσματα που εξήχθησαν κατά το πρόσφατο συνέδριο που έγινε στην Ηλεία για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και παράλληλα συμφωνήθηκε να διαμορφωθούν ειδικά τουριστικά πακέτα για την περιοχή μας, τα οποία και θα προωθηθούν μέσω του Υπουργείου στα οποία θα περικλείονται τουρισμός, πολιτισμός, περιβάλλον και γαστρονομία. “Ο τουρισμός είναι ένα κομβικό σημείο για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί στρατηγικό στόχο για εμάς, αφού θα συμβάλλει στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ενώ ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στη διαβούλευση που συνεχίζεται με τοπικούς φορείς, ώστε να διαμορφωθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος.

Η κα Κουντουρά στην Ηλεία, σε φόρουμ για την κρουαζιέρα
Η αν. Υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Tουρισμού επισκέφθηκε επίσης το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαΐου την Ηλεία ως προσκεκλημένη του eπιμελητήριου της περιοχής το οποίο διοργάνωσε φόρουμ στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την κα Κουντουρά βράβευσαν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατάκολου κ. Λεωνίδας Βαρουξής και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Νίκος Ζαρόκωστας για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του τουρισμού στον νομό Ηλείας.Η κα Κουντουρά μιλώντας στο φόρουμ με θέμα την κρουαζιέρα, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα, είναι πρωταγωνιστής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού. Εν συνεχεία, η αναπλ. υπουργός επισκέφθηκε την ανθοκομική έκθεση Αμαλιάδας και συνομίλησε με πολίτες.      

Την Κυριακή η κα Κουντουρά είχε ακόμη διαδοχικές συναντήσεις με τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για την ανάπτυξη και τον τουρισμό του Δήμου Πύργου κ. Διονύση Μπέλτσο, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου κ. Νίκο Κατσαρό, τον βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Βαξεβανάκη και τον πρώην βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο νομό, κ. Γιάννη Κωνσταντοπουλο.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top