Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Μηνύματα συγκρατημένης αισιοδοξίας για την ελληνική MICE αγορά στη φετινή IMEX

Τατιάνα Ρόκου - 26 Μάιος 2015, 10:41

Παρά τους αριθμούς όμως και τη διάθεση αισιοδοξίας από πλευράς διοργάνωσης, η αίσθηση των περισσότερων συμμετεχόντων στην έκθεση από την Ελλάδα, είτε με την ιδιότητα εκθετών, είτε επισκεπτών, ήταν πως η έκθεση φέτος ήταν μικρότερη σε μέγεθος, όπως ανάλογη ήταν και η ροή του κόσμου.


Καταγράφοντας στοιχεία - ρεκόρ ολοκληρώθηκε και η φετινή έκθεση IMEX (19-21 Μαΐου 2015, Φρανκφούρτη), που χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές ως η καλύτερη της ιστορίας της. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων - HAPCO εκπροσωπήθηκε από τις εταιρείες-μέλη του, AFEA S.A. Travel & Congress Services, Beleon Tours, Active MICE - Mouzenidis Group, Radisson Blu Park Hotel Athens, Rodos Palace Resort Hotel & Convention Center, εκπρόσωποι των οποίων πραγματοποίησαν σημαντικό αριθμό συναντήσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Chairman του IMEX Group, κ. Ray Bloom, “περίπου 9.000 hosted buyers και επισκέπτες έδωσαν το παρόν στη φετινή έκθεση, συμμετέχοντας σε περισσότερες από 62.000 ατομικές συναντήσεις, παρουσιάσεις περιπτέρων και ομαδικές συναντήσεις. Το 50% μάλιστα αυτών των συναντήσεων περιλάμβαναν κάποιο αίτημα για προσφορά (Request For Proposal - RFP), γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα αυτών των συναντήσεων. Οι εντυπώσεις των εκθετών και των επισκεπτών ήταν ανάλογες, δηλ. ενθαρρυντικές και θετικές, ενώ πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες είναι ακόμη πολλά υποσχόμενες”, όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε.

Ενδεικτικό της φετινής έκθεσης είναι επίσης το γεγονός ότι πολλοί από τους “hosted buyers” παρέτειναν τη διαμονή τους στη Φρανκφούρτη, ενισχύοντας σημαντικά την τελευταία μέρα της έκθεσης, Πέμπτη. Καταλυτικός παράγοντας σε αυτό θεωρείται ότι μεταξύ των 3.900 επιπρόσθετων “hosted buyers” πολλοί ήταν από χώρες, όπως Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Αργεντινή, Αίγυπτο και Ισραήλ που συμμετείχαν για πρώτη φορά και έζησαν την εμπειρία της διοργάνωσης από την πρώτη έως την τελευταία μέρα. Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ακόμη ότι φέτος η έκθεση είχε 55 νέα περίπτερα, ενώ 70 προορισμοί επένδυσαν φέτος στο σχεδιασμό και τη δημιουργία νέων περιπτέρων, παρουσιάζοντας εξ’ολοκλήρου νέα εικόνα, όπως η Πορτογαλία, το Ντουμπάι και η Αυστραλία.

Παρά τους αριθμούς όμως και τη διάθεση αισιοδοξίας από πλευράς διοργάνωσης, η αίσθηση των περισσότερων συμμετεχόντων στην έκθεση από την Ελλάδα, είτε με την ιδιότητα εκθετών, είτε επισκεπτών, ήταν πως η έκθεση φέτος ήταν μικρότερη σε μέγεθος, όπως ανάλογη ήταν και η ροή του κόσμου...

Τέλος, σημειώνεται ότι από το 2016 η IMEX μεταφέρεται Απρίλιο και συγκεκριμένα στις 19-21 του μήνα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top