Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Airbus βοηθά τις αεροπορικές εταιρείες να βελτιώσουν περαιτέρω τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις
Αερομεταφορές

Η Airbus βοηθά τις αεροπορικές εταιρείες να βελτιώσουν περαιτέρω τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις

Η Airbus παρουσιάζει το πρόγραμμα Αειφόρου Ανάπτυξης στις Αερομεταφορές(Sustainable Aviation Engagement Programme).

Η Airbus παρουσίασε το πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης στις αερομεταφορές, Sustainable Aviation Engagement Programme, ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα συνεργασίας που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα μέσα από μια προσαρμοσμένη προσφορά των υπηρεσιών και της τεχνογνωσίας της.

Βασισμένο σε τέσσερις πυλώνες (τεχνολογία αεροσκαφών, λειτουργία των αεροσκαφών, τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας -ATM- και βιώσιμα  καύσιμα αεροπορικής βιομηχανίας), το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στις αεροπορικές εταιρείες να ελαχιστοποιήσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους, με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που προσφέρουν, στην εξοικονόμηση καυσίμων και μείωση του θορύβου λειτουργίας τους τα τελευταίας γενιάς αεροσκάφη της Airbus. Η Airbus θα στηρίξει κάθε αεροπορική εταιρεία σε όλη την διάρκεια ανάπτυξης του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης στις αερομεταφορές Sustainable Aviation Engagement Programme αναπτύσσεται σήμερα σε πιλοτική φάση, σε τρείς αεροπορικές εταιρείες, την Cathay Pacific, τη British Airways και την KLM. Η Airbus που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις εταιρίες που γίνονται τα πιλοτικά προγράμματα, λαμβάνει από αυτές feedback με στόχο να ληφθούν οι απόψεις και τα σχόλια τους, πριν το πρόγραμμα επεκταθεί και σε άλλες εταιρίες ανά τον κόσμο το 2016.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι βλέποντας  το πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης στις αερομεταφορές, Sustainable Aviation Engagement Programme να εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο μέσα από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες όπως η British Airways, Cathay Pacific και η KLM”, δήλωσε ο Jean – Luc Taupiac, επικεφαλής του Τμήματος Περιβάλλοντος (Head of Environment) της Airbus. “Με τη στενή και μακροχρόνια συνεργασία με τους πελάτες μας, μπορούμε να τους προσφέρουμε εξειδικευμένες λύσεις και τεχνογνωσία για την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων τους. Τα οφέλη με το ‘Perfect Flight’, αποτελούν ένα επιτυχημένο συνδυασμό, γιατί αξιοποιεί τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας στα αεροσκάφη, τις καλύτερες επιχειρησιακές πρακτικές, μέγιστη απόδοση στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, βελτιστοποιημένη χρήση καυσίμων, με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος”.

Ο Jonathon Counsell, επικεφαλής της British Airways για το Περιβάλλον (Head of Environment), δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι και στηρίζουμε την προσπάθεια της Airbus να συνεργαστεί στενά με την British Airways και από κοινού να ενεργήσουμε κατάλληλα ώστε να κάνουμε τα σωστά βήματα για να γίνουν ορατές οι αλλαγές στις περιβαλλοντικές επιδόσεις της επόμενης γενιάς αεροσκαφών, παρέχοντας σημαντικά χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και λιγότερο θόρυβο”.

Ο δρ. Mark Watson, υπεύθυνος των Περιβαλλοντικών Υποθέσεων της Cathay Pacific Airways Limited, δήλωσε: “Ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία που έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την ενσωμάτωση της αειφορίας σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της, η Cathay Pacific επιδιώκει να συνεργαστεί με τους στρατηγικούς της εταίρους, που κατανοούν τη σημασία των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η εταιρεία στο μέλλον. Η συνεργασία μας, είναι μια βασική ευκαιρία να εργαστούμε από κοινού για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της προηγμένης αεροδιαστημικής τεχνολογίας που προσφέρει η Airbus, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών αερίων και του θορύβου. Μέσω αυτού του προγράμματος και της συνεργασίας θα κάνουμε σημαντικές βελτιώσεις στην επιχείρησή μας που θα συμβάλλουν στη μείωση του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος της βιομηχανίας των αερομεταφορών”.

Η Eileen van den Tweel, διευθύντρια Καινοτομίας της KLM Royal Dutch Airlines, δήλωσε: “Η KLM είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην ανάπτυξη της αγοράς για βιώσιμα βιοκαύσιμα. Το 2014 η KLM ξεκίνησε μια νέα σειρά βιοκαύσιμων για  πτήσεις προς Arouba και Bonaire, διάρκειας 6 μηνών, με αεροσκάφος τύπου Α330-200. Δουλέψαμε εντατικά με την Airbus κατά τη διάρκεια του project, για να μελετήσουμε την καλύτερη απόδοση του κινητήρα κατά τη διάρκεια των πτήσεων με βιοκαύσιμα.

Το πρόγραμμα αειφόρου ανάπτυξης στις αερομεταφορές, Sustainable Aviation Engagement Programme της Airbus είναι το επόμενο λογικό βήμα της συνεργασίας μας αυτής, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας και σε άλλους τομείς εκτός των βιοκαυσίμων. Μαζί με την Air France, η KLM έχει καταταχθεί ως η πιο βιώσιμη αεροπορική εταιρεία στο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones για δέκα συναπτά έτη, και η φιλοδοξία μας είναι να διατηρηθεί αυτή η ηγετική θέση. H συνεργασία μας με την Airbus και άλλους εταίρους μας είναι πολύ σημαντική.

Η Airbus εργάζεται συνεχώς μέσω καινοτόμων τεχνολογιών για να ελαχιστοποιηθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε αρκετούς τομείς, όχι μόνο να μειωθούν οι εκπομπές CO2, αλλά και ότι σχετίζεται με  την κλιματική αλλαγή, την ποιότητα του αέρα και τον θόρυβο. Οι νέες τεχνολογίες είναι σε ανάπτυξη και η Airbus επενδύει περίπου δύο δισ. ευρώ ετησίως στον τομέα του  R&D για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών που θα ενισχύσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα όλων των αεροσκαφών μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024