Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Ellinair παρουσίασε το νέο πρόγραμμα δρομολογίων για το 2015
Αεροπορικές εταιρείες

Η Ellinair παρουσίασε το νέο πρόγραμμα δρομολογίων για το 2015

Το πρόγραμμα δρομολογίων εξωτερικού της εταιρείας θα εξυπηρετεί 28 προορισμούς στη Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Γεωργία, Καζακστάν απευθείας από Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Αθήνα και Ηράκλειο. Επιπλέον, για πρώτη φορά η Ellinair θα συνδέει τη Μόσχα με την Αθήνα.

Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων για το 2015 παρουσίασε η Ellinair, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εταιρεία στο Makedonia Pallace. Η παρουσίαση εστίασε στο νέο δίκτυο εσωτερικών δρομολογίων της εταιρείας με την παρουσία εκπροσώπου του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ Άνθιμου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρη, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα και του τ. υπουργού Τουρισμού κ. Αν. Λιάσκου, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, τονίζοντας την προσφορά του Ομίλου και ιδιαίτερα του ιδρυτή του κ. Μπόρις Μουζενίδη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Θεσσαλονίκης κα Β. Πατουλίδου, ο γενικός πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. A. Popov, ο ειτετραμένος γενικός πρόξενος της Ουκρανίας κ. O. Voronin, εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΜΓΘ, της ΥΠΑ, της αστυνομίας και άλλων φορέων.

Στην παρουσίαση αναφορά έγινε στην προσφορά του Ομίλου Μουζενίδη στο χώρο της Β. Ελλάδος και γενικότερα στην εθνική οικονομία της Ελλάδος. Η Ellinair αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Ομίλου και έχει ως κύριο έργο της την μεταφορά των πελατών του Ομίλου, οι οποίοι πέρυσι έφθασαν τους 400.000. Για το καλοκαίρι του 2015, ο στόλος της Ellinair θα αποτελείται από δύο τετρακινητήρια αεροσκάφη τύπου AVRO RJ85 – 96 θέσεων, ένα Airbus A319 -144 θέσεων και 2 Boeing 737 300 – 148 θέσεων.

Το πρόγραμμα δρομολογίων εξωτερικού της εταιρείας θα εξυπηρετεί 28 προορισμούς στη Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Γεωργία, Καζακστάν απευθείας από Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Αθήνα και Ηράκλειο. Επιπλέον, για πρώτη φορά η Ellinair θα συνδέει τη Μόσχα με την Αθήνα. Το 2015 η Ellinair προβλέπεται να πραγματοποιήσει συνολικά περίπου 1600 πτήσεις εξωτερικού.

Για πρώτη φορά  ανακοινώθηκε πρόγραμμα εσωτερικών δρομολογίων της Ellinair. Το δίκτυο αυτό θα περιλαμβάνει 7 προορισμούς, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Σαντορίνη, Μύκονο, Ηράκλειο, Ρόδο και Ζάκυνθο. Από Θεσσαλονίκη θα εκτελούνται απευθείας δρομολόγια προς Σαντορίνη (5 φορές εβδομαδιαία), Μύκονο (4 φορές εβδομαδιαία), Ηράκλειο (4 φορές εβδομαδιαία), Ρόδο (3 φορές εβδομαδιαία) και Ζάκυνθο (2 φορές εβδομαδιαία).

Από Αθήνα θα εκτελούνται απευθείας πτήσεις προς Σαντορίνη (6 φορές εβδομαδιαία), Μύκονο (4 φορές εβδομαδιαία) και Ηράκλειο (4 φορές εβδομαδιαία).

Συνολικά, οι πτήσεις εσωτερικού θα ανέλθουν σε 768 και οι προσφερόμενες θέσεις θα φτάσουν τις 75.000.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024