Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Δράσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τατιάνα Ρόκου - 08 Ιούνιος 2015, 10:45

Διαχείριση και μείωση εκπομπών άνθρακα αεροδρομίων, προστασία του Υγροτόπου Βραυρώνας και υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος) είναι μερικές από τις περιβαλλοντικές δράσεις του ΔΑΑ.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο ΔΑΑ ανανεώνει τη δέσμευσή του να προστατεύει το περιβάλλον, ελαχιστοποιώντας τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του αεροδρομίου και λαμβάνοντας πρωτοβουλίες που βελτιώνουν την περιβαλλοντική απόδοσή του, όπως:
1. Διαχείριση και Μείωση Εκπομπών Άνθρακα Αεροδρομίων: Το αεροδρόμιο της Αθήνας ανανέωσε την πιστοποίησή του στο ευρωπαϊκό εθελοντικό πρόγραμμα για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Άνθρακα Αεροδρομίων (Airport Carbon Accreditation) στο τρίτο στάδιο “Βελτιστοποίηση” (Optimisation).
2. Υψηλό ποσοστό ανακύκλωσης: Το 2014, επιτεύχθηκε ποσοστό ανακύκλωσης 52% των απορριμμάτων, πλησιάζοντας το στόχο του 60% που έχει τεθεί για το 2016.
3. Πρόγραμμα Ανακύκλωσης & Επιβράβευσης στα σχολεία του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος: Για άλλη μια χρονιά, ο ΔΑΑ βράβευσε τα σχολεία τoυ δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος για την ενεργό συμμετοχή των μαθητών στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του αεροδρομίου. Το 2014 οι μαθητές ανακύκλωσαν 6,4 τόνους χαρτιού ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα η ανακύκλωση ξεπερνά τους 55 τόνους.
4. Χορηγία Υποτροφιών: Για 13η χρονιά, δόθηκαν υποτροφίες σε 2 μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.
5. Προστασία Υγροτόπου Βραυρώνας: Για 8η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, συνεχίστηκε η υλοποίηση του προγράμματος για την Προστασία και Ανάδειξη του Υγροτόπου της Βραυρώνας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, 2.461 μαθητές από 54 σχολεία επισκέφτηκαν πέρυσι το σπάνιο υγρότοπο και γνώρισαν τη μοναδική οικολογική και πολιτιστική αξία του.Αξίζει να σημειωθεί ότι, ως αναγνώριση της ηγετικής δράσης του αεροδρομίου στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύτηκε πρόσφατα στα Transport & Logistics Awards 2015 με το βραβείο Άριστης Επίδοσης στην κατηγορία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη & Sustainability.

Επίσης, ο ΔΑΑ διοργανώνει και φέτος Μονοήμερο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους εργαζομένους του αεροδρόμιου την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των εργαζομένων και της ενίσχυσης του προγράμματος ανακύκλωσης. Επιπλέον, υποστηρίζουμε τον εθελοντικό καθαρισμό του άλσους πέριξ του δημαρχιακού κτιρίου στην Αρτέμιδα, με τη συμμετοχή των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδος σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top