Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΤακτική Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ στις 22 Ιουνίου
Λιμένες

Τακτική Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ στις 22 Ιουνίου

Ο δικηγόρος μέλος του Δ.Σ. κ. Νικόλαος Νάκης παραιτήθηκε από τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., διαφωνώντας με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ.

Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ ΑΕ κατά το οποίο συζητήθηκαν ως ενημερωτικά θέματα:

(α) η υποβληθείσα από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργο Ανωμερίτη πρόταση παραίτησής του κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων 2015 και
β) το θέμα σύναψης ΣΣΕ 2015-2017 με τους εργαζομένους του ΟΛΠ ΑΕ, χωρίς λήψη αποφάσεως.

Από το Δ.Σ. απουσίασε το μέλος κ. Θάνος Λιάγκος, ειδικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ ο δικηγόρος μέλος του Δ.Σ. κ. Νικόλαος Νάκης παραιτήθηκε από τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., διαφωνώντας με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ.

Στο Δ.Σ. ανακοινώθηκε και επισήμως το αίτημα αναβολής της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, η οποία άρχισε μεν στις 13 Ιουνίου 2015, αλλά θα διακοπεί και θα συνεχισθεί για όλα τα θέματα τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου 2, Πλατεία Συντάγματος.

Συγκλήθηκε νομίμως υπό την Προεδρία του προέδρου του κ. Γιώργου Ανωμερίτη η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του Οργανισμού στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ ΑΕ. Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν μέτοχοι που κατέχουν 20.257.349 μετοχές επί συνόλου 25.000.000 μετοχών ή σε ποσοστό 81,03% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Ακόμη, η γενική γραμματέας της ESPO (Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης) κα Isabelle Ryckbost απέστειλε ευχαριστήρια προσωπική επιστολή στον κ. Ανωμερίτη για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου της ESPO 2015 στον Πειραιά και για την “ελληνική φιλοξενία”, την οποία επιφύλαξε ο ΟΛΠ ΑΕ και τα στελέχη του προς την ίδια, τους Συνέδρους εκπροσώπους όλων των ευρωπαϊκών λιμένων, τους Ευρωβουλευτές και τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:

“Αγαπητέ κύριε Ανωμερίτη,
Αγαπητέ Φίλε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνατε προκειμένου να έχει αυτό το συνέδριο επιτυχία! Είναι σαφές ότι η ‘ελληνική φιλοξενία’ δεν είναι απλώς μια αόριστη έννοια, αλλά μια πραγματικότητα!

Δεν ξέρω πώς να σας ανταποδώσω την χάρη για όσα κάνατε για την ESPO την περασμένη εβδομάδα. Μπορώ μόνο να δείξω την ευγνωμοσύνη μας λέγοντας ότι θεωρούμε το λιμάνι του Πειραιά πραγματικό φίλο της ESPO και εγώ προσωπικά θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για εσάς και το λιμάνι σας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία!

Σας ευχαριστώ εκ μέρους της ομάδας μας, τα μέλη μας και όλους τους συμμετέχοντες!

Με τις καλύτερες ευχές μου,
Isabelle”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024