Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

On the Beach: Άνθηση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής με πρωταθλήτρια την ελληνική αγορά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 16 Ιούνιος 2015, 13:53

Το νησί της Ζακύνθου έχει τα πρωτεία στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής από τους Βρετανούς, με αύξηση των πωλήσεων κατά 111% σε σχέση με το 2015. Άλλα ελληνικά νησιά με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στη συγκεκριμένη αγορά είναι η Κρήτη (+62%), η Κέρκυρα (+47%), η Κως (+42%) και η Ρόδος (+30%).


Η Ελλάδα και τα νησιά της αποδεικνύονται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες που αναζητούν διακοπές “της τελευταίας στιγμής”, με αύξηση 58% των συγκεκριμένων κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι, αναφέρει ο βρετανικός OTA, On the Beach.

Ο τουριστικός οργανισμός συνέκρινε κρατήσεις το διάστημα 20 Απριλίου - 15 Ιουνίου για αναχωρήσεις μετά την 1η Ιουνίου και διαπίστωσε ότι το νησί της Ζακύνθου έχει τα πρωτεία στις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, με αύξηση των πωλήσεων κατά 111% σε σχέση με το 2015. Άλλα ελληνικά νησιά με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στην αγορά κρατήσεων της τελευταίας στιγμής είναι η Κρήτη (+62%), η Κέρκυρα (+47%), η Κως (+42%) και η Ρόδος (+30%).

Οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής προς ισπανικούς προορισμούς παρουσιάζουν επίσης θετικό πρόσημο, με αύξηση 54% κατά μεσό όρο σχέση με την προηγούμενη χρονιά. “Πρωταθλητής” αναδεικνύεται η πάντα δημοφιλής περιοχή της Costa Brava, με αυξηση κρατήσεων κατά 199% συγκριτικά με το 2015. Επίσης, τα θέρετρα στην Costa Blanca είναι πλήρη με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και αύξηση 72%.

Άλλοι προορισμοί, που αποδεικνύονται δημοφιλείς για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι το Bodrum στα τουρκικά παράλια (αύξηση 75%), το νησί της Menorca (+67%) and και η Πάφος (+35%).

Η Alistair Daly, Chief Marketing Officer του On the Beach σχολιάζει: “Τα στοιχεία από τις κρατήσεις των πελατών μας δείχνουν ότι το 2015 ειναι η χρονιά των κρατήσεων τελευταίας στιγμής, καθώς οι τουρίστες επωφελούνται από τις εκπτώσεις της τελευταίας στιγμής. Ύστερα από την τελευταία, δύσκολη διετία, η Ελλάδα φαίνεται να ευδοκιμεί τουριστικά αυτό το καλοκαίρι, λόγω των μαζικών κρατήσεων τελευταίας στιγμής των Βρετανών τουριστών”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top