Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΠρωτοβουλία 'Safe Water Sports' για την ασφάλεια Ελλήνων και ξένων τουριστών στις ελληνικές θάλασσες
Θαλάσσιος τουρισμός

Πρωτοβουλία 'Safe Water Sports' για την ασφάλεια Ελλήνων και ξένων τουριστών στις ελληνικές θάλασσες

Η πρωτοβουλία έχει ως βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης παρουσίασης της πρωτοβουλίας “Safe Water Sports” που έγινε πρόσφατα, από πλευράς σωματείου ήταν ο κ. Παναγιώτης-Μιχαήλ Πασχαλάκης (πρόεδρος) και ο κ. Απόστολος Καγκελάρης (αντιπρόεδρος), οι οποίοι παρουσίασαν τους στόχους και το όραμα της πρωτοβουλίας. Πρεσβευτές και ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο θαλάσσιο σκι, Γιώργος Χατζής. Στο πάνελ συμμετείχε επίσης και ο γνωστός Έλληνας δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηυθύναν ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος κ. Π. Παρασκευάς, ο δρ. Στάθης Αβραμίδης, σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας και ο κ. Γ. Βερνίκος, αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ. Επίσης έγγραφο χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπ. Καπράλος και ο κ. Γ. Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Όλοι οι ανωτέρω αναφέρθηκαν στην ανάγκη συνεργασίας της πολιτείας και των εθελοντικών οργανώσεων, στην μεγάλη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας αυτής καθώς και στο κενό που σήμερα η προσπάθεια αυτή έρχεται να καλύψει.

Σύμφωνα με τους ομιλητές από πλευράς “Safe Water Sports”, η πρωτοβουλία έχει ως βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό και τη θάλασσα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων.

Επίσης μέσω του Safe Water Sports οι πολίτες (Έλληνες και ξένοι τουρίστες) μπορούν να αναζητήσουν μια επιχείρηση και να πληροφορηθούν για τα βασικά στοιχεία αυτής όπως: την τοποθεσία που βρίσκεται, τον κατά τον νόμο υπεύθυνο, τα θαλάσσια σπορ και μέσα αναψυχής που προσφέρει, τους προπονητές που έχει, τον καιρό της περιοχής καθώς και άλλες γενικές πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό. Επίσης μπορούν να αξιολογήσουν και να σχολιάσουν τις επιχειρήσεις αυτές αναφορικά με την ασφάλεια και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Για τους επαγγελματίες του χώρου, το Safe Water Sports αποτελεί ένα υψηλού τεχνολογικού επιπέδου σύστημα πληροφορικής (Internet, social media, mobile apps) για την προβολή των επιχειρήσεών και των θαλάσσιων σπορ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και την αναβάθμιση της εικόνας και της αξιοπιστίας της χώρας μας, ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Τέλος για την Πολιτεία, το Safe Water Sports αναφέρθηκε ότι θα είναι η συνισταμένη που θα ενώσει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις αρμόδιες κρατικές αρχές, με πρωταρχικό κοινό στόχο όλων τη μέριμνα για την ασφάλεια. Επίσης θα είναι το εργαλείο που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας και της αξιοπιστίας της χώρας μας, ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν επίσης στην θλιβερή πρωτιά που έχει η χώρα μας κατέχοντας την πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ 27) στους θανάτους από πνιγμούς και στα ατυχήματα με θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες με σκάφη. Κάθε χρόνο 50.000 Ευρωπαίοι πολίτες (EΕ 27) τραυματίζονται συμμετέχοντας σε θαλάσσια σπορ ή και σε δραστηριότητες με σκάφη. Ο πνιγμός είναι η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα για τα παιδιά από τη βρεφική ηλικία έως την ηλικία των 14 ετών με περισσότερους από 5.000 θανάτους ετησίως (σε ευρωπαϊκό επίπεδο).

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα ειδικό ενημερωτικό spot που θα προβληθεί από την τηλεόραση και τα ψηφιακά μέσα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024