Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνεργασία των Επιχειρήσεων Αττικής με την Costa Crociere

Συνεργασία των Επιχειρήσεων Αττικής με την Costa Crociere

Την υπογραφή μνημονίου προθέσεως συνεργασίας με την Ιταλική εταιρία κρουαζιερών Costa Crociere, μέλος του Ομίλου Carnival Corporation ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο των Επιχειρήσεων Αττικής, για τη δημιουργία δύο νέων ναυτιλιακών […]

Την υπογραφή μνημονίου προθέσεως συνεργασίας με την Ιταλική εταιρία κρουαζιερών Costa Crociere<.>, μέλος του Ομίλου Carnival Corporation ανακοίνωσε<...> το Διοικητικό Συμβούλιο των Επιχειρήσεων Αττικής, για τη δημιουργία δύο νέων ναυτιλιακών εταιριών που θα δραστηριοποιηθούν στις κρουαζιέρες και στη μεταφορά επιβατών και οχημάτων με επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία.

Στην τελική τους μορφή, οι νέες εταιρίες θα έχουν την εξής μορφή:

Μία νέα ναυτιλιακή εταιρία, η Costa Attica Cruises, θα δραστηριοποιηθεί στο χώρο της κρουαζιέρας κυρίως στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Η Costa Attica Cruises θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία δημιουργώντας νέα δεδομένα στο χώρο της κρουαζιέρας με αφετηρία την Ελλάδα.

Η Costa Superfast, θα προσφέρει μεταφορές επιβατών και οχημάτων με επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία και θα δραστηριοποιηθεί κυρίως στην περιοχή της Δυτικής Μεσογείου. Δύο επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία νέας τεχνολογίας, μέσης ταχύτητας 28 κόμβων, στα πρότυπα των Superfast θα προσφέρουν πρωτοποριακές υπηρεσίες στο χώρο των μεταφορών.

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία, ο πρόεδρος των Επιχειρήσεων Αττικής, κ. Περικλής Παναγόπουλος, δήλωσε: "Είμαστε ευτυχείς που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Costa Crociere, μέλος του Ομίλου Carnival Corporation, τη μεγαλύτερη εταιρία κρουαζιερών στον κόσμο. Είμαστε σίγουροι ότι αυτός ο δυναμικός συνδυασμός θα αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα για τις εταιρίες και τους μετόχους τους".

Ο πρόεδρος της Costa Crociere Spa, Pier Luigi Foschi, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πείρα και η τεχνογνωσία της Costa Crociere σε συνδυασμό με την επιτυχημένη και δυναμική δραστηριότητα των Επιχειρήσεων Αττικής στο χώρο της επιβατηγού – οχηματαγωγού ναυτιλίας θα ενδυναμώσει σημαντικά και τις δύο εταιρίες και θα αποδώσει τα μέγιστα στους μετόχους. Αυτές οι νέες πρωτοβουλίες αποσκοπούν στην ευνοϊκότερη εκμετάλλευση της αναμενόμενης πλήρους ανάκαμψης της αγοράς της κρουαζιέρας και παράλληλα στην αύξηση της παρουσίας της εταιρίας στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της επιβατηγού-οχηματαγωγού ναυτιλίας.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεις Αττικής<.> είναι Εταιρία Συμμετοχών εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, και μητρική εταιρία της Superfast Ferries και της Blue Star Ferries (Γραμμές Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε.), με συνολικό στόλο 21 πλοίων και άλλων 8 πλοίων υπό κατασκευή σε ναυπηγεία της Ελλάδος, Γερμανίας και Νοτίου Κορέας. Το 2000 ο στόλος του Ομίλου μετέφερε πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες και πάνω από 750.000 οχήματα. Τα πλοία του Ομίλου εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδος, στα ελληνικά νησιά, στην απευθείας σύνδεση μεταξύ Γερμανίας και Φινλανδίας και σύντομα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2002, μεταξύ Σουηδίας και Γερμανίας και Σκωτίας – Βελγίου.

Η Costa Crociere S.p.A., μέλος του Ομίλου Carnival Corporation, εισηγμένου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, είναι η πρώτη εταιρία κρουαζιερών στην Ιταλία και την Ευρώπη, με κύκλο εργασιών το 2000, ανερχόμενο σε Ευρώ 572,44 εκατομμύρια, και έναν από τους πιό σύγχρονους στόλους στην Ευρώπη με οκτώ πλοία 414.000 τόνων και περισσότερες από 10.800 κλίνες, συμπεριλαμβανομένου του νεότευκτου Costa Europa που θα δραστηριοποιηθεί τον Μάιο του 2002. Η εταιρία έχει τοποθετήσει παραγγελίες για την κατασκευή τεσσάρων κρουαζιεροπλοίων τα οποία θα αυξήσουν τη χωρητικότητα των πλοίων στις 19.000 κλίνες μέχρι το 2004. Η Costa Crociere δραστηριοποιείται με κρουαζιερόπλοια στη Μεσόγειο, Βόρειο Ευρώπη, Καραϊβική και Νότιο Αμερική.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024