Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Ακατανόητη η επιμονή των δανειστών για ΦΠΑ 23% στη διαμονή και στην εστίαση
Τουρισμός και οικονομία

ΣΕΤΕ: Ακατανόητη η επιμονή των δανειστών για ΦΠΑ 23% στη διαμονή και στην εστίαση

Αν πραγματοποιηθεί η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ διαμονής στο 23%, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, καθιστώντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν παντελώς εκτός ανταγωνισμού, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των ανταγωνιστικών χωρών κυμαίνεται στο 8%-10%, υποστηρίζει ο ΣΕΤΕ.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει τις χθεσινές κινήσεις της ελληνικής Κυβέρνησης και εύχεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός της εβδομάδας.

“Υπενθυμίζουμε ότι, στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής Κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας, το σύνολο του τουριστικού τομέα θεωρεί αποδεκτή μια αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ διαμονής από 6,5% στο 13%, με την προϋπόθεση να διατηρηθεί η εστίαση στο 13%. Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν την Ελλάδα να τοποθετήσει το τουριστικό πακέτο στο 23%”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος. “Αν αυτό πραγματοποιηθεί, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, καθιστώντας το τουριστικό μας προϊόν παντελώς εκτός ανταγωνισμού, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των ανταγωνιστικών χωρών κυμαίνεται στο 8%-10%. Πρέπει να γίνει, για πολλοστή φορά, σαφές πως η απόφαση του επισκέπτη επηρεάζεται αναμφίβολα από το κόστος και η επιλογή του καθορίζεται πλήρως από αυτό.

Συνεχίζουμε να μην κατανοούμε τους λόγους της επιμονής των δανειστών στην επιβολή μη ανταγωνιστικού ΦΠΑ στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και ερωτούμε: Ποιος θα κερδίσει από αυτό;

Αναμφίβολα, η επιβολή αυτή, θα στρέψει τη ροή εκατομμυρίων τουριστών σε άλλες ανταγωνιστικές και γειτονικές χώρες, στερώντας από την Ελλάδα αναγκαία έσοδα, αρκετές μονάδες στο ήδη συρρικνωμένο ΑΕΠ και χιλιάδες θέσεις εργασίας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024