Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ν.Δ.: Έντονη κριτική για τις διαδικασίες πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας

Θοδωρής Κουμέλης - 15 Νοέμβριος 2001, 00:00

Ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ν.Δ.<.>, βουλευτής Φθιώτιδας, Αθανάσιος Χειμάρας υποστήριξε ότι Ολυμπιακή Αεροπορία<.><...>

βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση της ιστορίας της και η διαδικασία ιδιωτικοποίησής της κινδυνεύει να οδηγηθεί σε ναυάγιο, με απρόβλεπτες συνέπειες για την τύχη της ίδιας και των εργαζομένων της".

"Η Νέα Δημοκρατία έγκαιρα είχε θέσει υγιείς όρους για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίοι διασφάλιζαν τη διαφάνεια και τη βιωσιμότητά της, καθιστώντας την αξιόπιστη και ισχυρή.

Παρά τις συνεχείς προτροπές μας, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφήρμοσε πολιτική διάλυσης, υποβάθμισης και απαξίωσης του Εθνικού μας αερομεταφορέα, φορτώνοντας στην πλάτη του ελληνικού λαού νέα ελλείμματα", ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους που ρώτησαν σχετικά με την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ο κ. Χειμάρας τόνισε ότι "από το Μάρτιο του 1998, όταν η Νέα Δημοκρατία πρότεινε την αποκρατικοποίησή της ΟΑ ως μοναδική βιώσιμη λύση, ως σήμερα, και ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, το ΠΑΣΟΚ κράτησε την εταιρία, προκειμένου να εξυπηρετήσει κομματικές σκοπιμότητες".

"Τα απρόοπτα της 11ης Σεπτεμβρίου και η προχθεσινή εξέλιξη της προαναγγελθείσας νέας αναβολής της διαδικασίας (τέταρτη κατά σειρά) έχει επιδεινώσει την κατάσταση, με αποτέλεσμα, από 'φιλέτο', που ήταν η εταιρία το 1998, να πωλείται τώρα έναντι πινακίου φακής".

Ο κ. Χειμάρας υπενθύμισε ότι οι όροι της Ν.Δ., ήταν η ύπαρξη αξιόπιστου επενδυτή με οικονομικό υπόβαθρο, επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης, που να διασφαλίζει τη σημερινή κατάσταση του αερομεταφορέα, το τίμημα της εξαγοράς να είναι ανάλογο της πραγματικής της αξίας, και η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, χωρίς να βρεθεί κανένας εργαζόμενος στο δρόμο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top