Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠρωτοβουλία για προώθηση της Σαντορίνης ως προορισμού όλο το χρόνο
Προώθηση προορισμού

Πρωτοβουλία για προώθηση της Σαντορίνης ως προορισμού όλο το χρόνο

Ο Δήμος Σαντορίνης ξεκινά πρωτοβουλία -την πρώτη για περιοχή, στην Ελλάδα- για την προώθηση του νησιού, ως προορισμού όλο το χρόνο. Τα οφέλη της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, είναι σύμφωνα με τον δήμαρχο Ν. Ζώρζο, η συνολική αύξηση ποιοτικών τουριστών, η βελτίωση των υποδομών και, φυσικά, η αύξηση του τουριστικού εισοδήματος.

Σε εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη την περασμένη Πέμπτη 25 Ιουνίου, παρουσία του υπουργού κ. Νίκου Ξυδάκη, της προέδρου του ΕΟΤ, κας Ελισάβετ Χατζηνικολάου, πλπήθους φορέων και κορυφαίων επιχειρηματιών, ο δήμαρχος της Σαντορίνης κ. Νίκος Ζώρζος, ανακοίνωση την πρωτοβουλία για προώθηση του νησιού ως τουριστικού προορισμού καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τα οφέλη της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, είναι σύμφωνα με τον δήμαρχο, η συνολική αύξηση ποιοτικών τουριστών, η βελτίωση των υποδομών και, φυσικά, η αύξηση του τουριστικού εισοδήματος.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι μεταξύ άλλων:

  • Ενέργειες για τη δημιουργία ενός νέου αρχαιολογικού μουσείου, καθώς το υπάρχον είναι “γηρασμένο”, κατασκευασμένο τη δεκατία του ’60.
  • Προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη των μνημείων του νησιού
  • Ανάδειξη παραδοσιακών οικισμών
  • Δημιουργία πινακοθήκης
  • Διεξαγωγή συνεδρίων και εκδηλώσεων τους μήνες εκτός της τουριστικής σεζόν
  • Κατασκευή μαρίνας δυναμικότητας 340 σκαφών
  • Αναδιαμόρφωση των δρομολογίων των ΚΤΕΛ
  • Ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού (με 16 διαδρομές έως το τέλος του 2016)
  • Προβολή των πανηγυριών του νησιού

Από την πλευρά του, ο κ. Ξυδάκης αναφέρθηκε στην ανάδειξη των μεσαιωνικών καστελιών της Σαντορίνης την ανακαίνιση του Αρχαιολογικού Μουσείου την ανάδειξη της “Κόρης της Θήρας”, ενός μοναδικού γυναικείου αγάλματος, ύψους 2,35μ. της γεωμετρικής περιόδου, το οποίο βρίσκεται για χρόνια στις αποθήκες του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας και με η έκθεσή του θα προκαλούσε μεγάλο ενδιαφέρον, και, παράλληλα, την έκθεση των φυλαγμένων για δεκαετίες στις αποθήκες του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας, μοναδικών τοιχογραφιών.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ τόνισε ότι για την επιτυχημένη λειτουργία του μοντέλου τουρισμού 12 μήνες το χρόνο στη Σαντορίνη απαιτούνται μεταξύ άλλων:

  • Σταθερή και πυκνή 12μηνη αεροπορική / ακτοπλοϊκή σύνδεση
  • Δέσμευση των τοπικών επιχειρήσεων καταλυμάτων και εστίασης για τη λειτουργία τους τους χειμερινούς μήνες
  • Εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου του νησιού με όσο το δυνατόν πληρέστερη σύνθεση
  • Έμφαση σε εκείνα τα τουριστικά προϊόντα που ψυχαγωγού και παράλληλα εκπαιδεύουν τους τουρίστες
  • Διδασκαλία – ερμηνεία των προϊόντων θεματικού τουρισμού από εξειδικευμένους επιστήμονες
  • Δυνατότητα προσέλκυσης γάμων στο νησί και εκτός της περιόδου αιχμής

Στην εσπερίδα μίλησαν ακόμη ο κ. Νίκος Νομικός, πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, ο κ. Βασίλης Ζαχαράκης, πρόεδρος των εστιατόρων του νησιού, ενώ χαιρετισμοί απηύθυναν κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος, γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Γιώργος Λεονταρίτης, αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και ο κ. Γιάννης Ρούσσος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Ομιλίες πραγματοποίησαν ακόμη οι κ.κ. Αγνή Χρηστίδου, γενική διευθύντρια ΞΕΕ, Πάρις Τσάρτας, καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου (ενότητα “Τουρισμός”), Ευτύχης Βασιλάκης, αντιπρόεδρος Aegean Airlines και Διονύσης Θεοδωράτος, εμπορικός διευθυντής Blue Star Ferries (ερότητα “Συγκοινωνία”), Δημήτρης Αθανασούλης, προϊστάμενος Εφορείας Κυκλάδων (ενότητα “Πολιτισμός”), Γιώργος Βουγιουκαλάκης, ηφαιστειολόγος (ενότητα “Ηφαίστειο-Γεωλογικές διαδρομές-Μονοπάτια”), Βούλα Διδώνη, αρχιτέκτων (ενότητα “Παραδοσιακοί οικισμοί-Αρχιτεκτονικές διαδρομές”), Γιώργος Χατζηγιαννάκης, επιχειρηματίας εστίασης, Μάρκος Καφούρος, Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, Πέτρος Βαμβακούσης, εκπρόσωπος ιδιωτικών οινοποιείων Σαντορίνης ( ενότητα “Οινογαστρονομία”), Αντώνης Καλούδης, εκτελεστικό μέλος ΔΣ Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων (ενότητα “Κρουαζιέρα”) και Μάρκος Γιαννησόπουλος, Area Manager Expedia, Γιάννης Γιαννάτος, Digital Marketing Specialist (ενότητα “Διαδίκτυο”).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024