Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣύγκρουση του M/V Celestyal Crystal με δεξαμενόπλοιο στα Δαρδανέλια
Κρουαζιέρα

Σύγκρουση του M/V Celestyal Crystal με δεξαμενόπλοιο στα Δαρδανέλια

Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και κανείς δε διατρέχει τον οποιοδήποτε κίνδυνο. Αναφέρθησαν μόνο τρία περιστατικά ελαφρών τραυματισμών σε δύο μέλη του πληρώματος και έναν επιβάτη, στους οποίους προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου το M/V Celestyal Crystal, σημαίας Μάλτας της Celestyal Cruises, ενώ διερχόταν τα στενά των Δαρδανελίων συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο STI PIMLICO με σημαία Nήσων Μάρσαλ. Οι 853 επιβάτες και τα 382 μέλη του πληρώματος είναι όλοι καλά στην υγεία τους όπως επίσης και το πλήρωμα του δεξαμενοπλοίου. Το κρουαζιερόπλοιο έχει υποστεί μόνο κατασκευαστικές ζημιές και αναμένεται επιθεώρησή του από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και κανείς δε διατρέχει τον οποιοδήποτε κίνδυνο. Αναφέρθησαν μόνο τρία περιστατικά ελαφρών τραυματισμών σε δύο μέλη του πληρώματος και έναν επιβάτη, στους οποίους προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

H εταιρεία προχώρησε σε ακύρωση της κρουαζιέρας. Παράλληλα δρομολόγησε την αποβίβασή τους στο λιμάνι της Καλλίπολης, δίνοντας εναλλακτικές επιλογές στους επιβάτες της. Πιο συγκεκριμένα:

  • Για τους επιβάτες που ταξίδευαν με προορισμό τον Πειραιά, από την Κωνσταντινούπολη, το Λαύριο και το Κουσάντασι: Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν από την Καλλίπολη στην Κωνσταντινούπολη. Η εταιρεία προσέφερε μονοήμερη ή διήμερη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, καθώς και μία δωρεάν εκδρομή. Τη Δευτέρα, οι επιβάτες ταξίδεψαν αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στη Σμύρνη, όπου διανυκτέρευσαν για μία βραδιά σε ξενοδοχείο της Σμύρνης ή στο Κουσάντασι. Για όσους επιβάτες παραμείνουν στη Σμύρνη, θα κανονιστεί η μεταφορά τους στο Κουσάντασι, όπου η εταιρεία θα τους προσφέρει μία δωρεάν εκδρομή στην Αρχαία Έφεσο. Από εκεί θα επιβιβαστούν στο “Celestyal Odyssey” ή στο “Celestyal Olympia” αύριο, Τρίτη για να συνεχίσουν την κρουαζιέρα τους ή από το Κουσάντασι με προορισμό το Λαύριο ή αντίστοιχα από το Κουσάντασι στον Πειραιά. Η εταιρεία θα αποζημιώσει τους επιβάτες προσφέροντας μία δωρεάν κρουαζιέρα, την οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2016.
  • Για τους Έλληνες επιβάτες ή για όσους επιβάτες ήταν προγραμματισμένο να αποβιβαστούν στον Πειραιά μετά από την 7ήμερη κρουαζιέρα: Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν από την Καλλίπολη στην Κωνσταντινούπολη, όπου η εταιρεία προσέφερε διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο. Χθες ή σήμερα, Δευτέρα, θα μεταφερθούν αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Κωνσταντινούπολη, η εταιρεία θα προσφέρει μία δωρεάν εκδρομή στα κύρια αξιοθέατα της πόλης. Οι επιβάτες θα αποζημιωθούν πλήρως, ενώ η εταιρεία θα προσφέρει μία δωρεάν κρουαζιέρα την οποία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι το τέλος του 2016.

Οι παραπάνω επιλογές δεν ισχύουν για τους επιβάτες που θα αποβιβάζονταν στην Κωνσταντινούπολη. Για τους επιβάτες που θα αποβιβάζονταν αλλά έχασαν την προγραμματισμένη πτήση τους, η εταιρεία μερίμνησε για δωρεάν διαμονή καθώς και έκδοση νέου αεροπορικού εισιτηρίου.

Μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες των τοπικών αρχών και η επιθεώρηση του Νηογνώμονα, το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει προς επισκευαστική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024