Τελευταία νέα
ΑρχικήΗ κρίση χρέους στην Ελλάδα ωθεί περαιτέρω τους Βρετανούς τουρίστες στη χώρα
Τάσεις

Η κρίση χρέους στην Ελλάδα ωθεί περαιτέρω τους Βρετανούς τουρίστες στη χώρα

Ο βρετανικός ΟΤΑ Holiday Hypermarket σε έρευνα καταναλωτικής συμπεριφοράς για το εάν οι τελευταίες εξελίξεις έχουν επηρεάσει τις επιλογές των Βρετανών τουριστών να ταξιδέψουν στην Ευρώπη το 2015 σε σχέση με το 2014, αποκαλύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των κρατήσεων για την Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 71,7% σε σχέση με το 2013.

Ο βρετανικός ΟΤΑ Holiday Hypermarket πραγματοποίησε έρευνα καταναλωτικής συμπεριφοράς για το εάν οι τελευταίες εξελίξεις έχουν επηρεάσει τις επιλογές των Βρετανών τουριστών να ταξιδέψουν στην Ευρώπη το 2015 σε σχέση με το 2014. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν δείχνουν τεράστια συσχέτιση μεταξύ των δύο τα ταξίδια στην Ευρώπη ανθούν και ο συνολικός αριθμός των κρατήσεων για την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά έχει αυξηθεί κατά 71,7% από το 2013, αλλά και η υπόλοιπη Ευρώπη υποδέχεται περισσότερους Βρετανούς τουρίστες από πριν.

Επί του παρόντος, σύμφωνα με την ισοτιμία του ευρώ, η συναλλαγματική ισοτιμία είναι 1,41 ευρώ/λίρα και είναι υπέρ της στερλίνας. Επιπλέον, οι προβλέψεις για τη συναλλαγματική ισοτιμία μιλούν για αύξηση σε 1,60 ευρώ/λίρα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανή εξοικονόμηση 33%, ή 191,85 λίρες εβδομαδιαίως. Λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, η λίρα έχει επιστρέψει στα υψηλότερα επίπεδα τα τελευταία 6 χρόνια και οι Βρετανοί επωφελούνται από αυτό.

Σχετικά με τις αύξηση των Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα ο Marketing Manager της Holiday Hypermarket, Ian Crawford, δήλωσε: “Βλέπουμε ότι η Ελλάδα πραγματοποιεί υψηλό αριθμο κρατήσεων τουριστών που την επισκεπτονται ξανά (repeaters), πράγμα που υποδηλώνει ότι είναι δελεαστική, ιδιαίτερα για τις οικογένειες. Στην Ελλάδα υπάρχει πληθώρα τουριστικών προϊόντων που καλύπτουν τις απαιτήσεις όλων των ηλικιών, κάτι που είναι σημαντικός παράγοντας στην απόφαση λήψης τουριστικού προορισμού”.

Με τις καλοκαιρινές διακοπές να πλησιάζουν τάχιστα, ο ελληνικός τουρισμός εμφανίζει θετικό πρόσημο, με δρματαική αύξηση των Βρετανών παραθεριστών. “Αυτά είναι ενθαρρυντικά νέα για την Ελλάδα ενόψει των θερινών μηνών αιχμής και αποτελούν απόδειξη της φιλοξενίας της χώρας και όλων όσων αυτή προσφέρει”, συνεχίζει ο Ian Crawford.

Ανάλυση των κρατήσεων του Μαΐου αποδεικνύει ότι οι τουρίστες που αναχωρούν από το Bristol εμφανίζουν θεαματική αύξηση 3.900% στα ταξίδια προς τη Ζάκυνθο, αύξηση 1.900% προς το Algarve της Πορτογαλίας, αύξηση 800% προς την Costa de Sol της Ισπανίας και περαιτέρω αύξηση 550% προς το Dalaman της Τουρκίας.

Αυτή η πρωτοφανής αύξηση των τουριστών που ξεκινούν από το Bristol αντικατοπτρίζεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι τουρίστες από το Manchester παρουσίασαν αύξηση 106% στις κρατήσεις για την Ισπανία, η Γλασκώβη έχει εμφανίσει αύξηση 900% προς Costa de Sol, ενώ το Newcastle έχει δείξει μια τεράστια αύξηση 9.900% προς Μενόρκα, στις Βαλεαρίδες Νήσους και αύξηση 400% προς Λάρνακα.

Ο Ian Crawford σχολίασε τις αυξήσεις αυτές: “Έχουμε παρατηρήσει μια αξιοσημείωτη αύξηση στα ταξίδια προς την Ευρώπη αυτή τη χρονιά και φαίνεται ότι η συναλλαγματική ισοτιμία έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απόφαση του τουρίστα για τον προορισμό του. Τα εξαγόμενα στατιστικά στοιχεία από την έρευνά μας είναι πραγματικά ενδιαφέροντα, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να γίνει μεγάλη εξοικονόμηση, την οποία μπορούν να εκμεταλλευθούν οι Βρετανοί τουρίστες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024