Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσεις18η Έκθεση Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο
Αγροτουρισμός

18η Έκθεση Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, ημερίδες με αντικείμενο την αγροτοδιατροφή, γαστρονομικά σεμινάρια, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις με στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού από όλη την Πελοπόννησο.

Στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου πραγματοποιείται για 18η χρονιά η Έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου, που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η έκθεση που ξεκίνησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και θα συνεχιστεί για τα επόμενα Σαββατοκύριακα έως και τις 2 Αυγούστου, εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο Επιδαύρου κ. Κώστα Γκάτζιο και την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κα Ντίνα Νικολάκου.

Η έκθεση-θεσμός προβάλει τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα της Πελοποννήσου και συγκεντρώνει παραγωγούς, οικοτεχνίες, συνεταιρισμούς, βιοτέχνες, καλλιτέχνες και εμπόρους παραδοσιακών προϊόντων από όλη την Πελοπόννησο, με στόχο τη γνωριμία των χιλιάδων επισκεπτών της Επιδαύρου με τα προϊόντα της πελοποννησιακής γης και τη μύησή τους στο πνεύμα και τις αξίες που πρεσβεύει ο αγροτουρισμός.


(φωτό: aftodioikisi.gr)

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο κ. Γκάτζιος αναφέρθηκε στο σύνολο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Επιδαύρου, καθώς στη μεγάλη προσπάθεια την οποία καταβάλει η Δημοτική Αρχή μέσα σε αντίξοες συνθήκες για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και του προορισμού, αναδεικνύοντας τη συνεργασία του με την Περιφέρεια και την στήριξη συνεργατών και εθελοντών. Η κα Νικολάκου μίλησε για τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι περισσότερο από ποτέ χρειάζεται σήμερα η συσπείρωση των υγειών δυνάμεων του τόπου μας για μια Ελλάδα της δημιουργίας και ελπίδας, τονίζοντας πως αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει να κυριαρχήσει η ενότητα. Η κα Νικολάκου τόνισε ακόμη οτι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης έχει εντάξει τον Αγροτουρισμό Επιδαύρου στις στρατηγικές επιλογές των δράσεων της Περιφέρειας σε μια περιοχή όπου απαιτείται η δυναμική αξιοποίηση του διεθνούς brand. Η βραδιά των εγκαινίων έκλεισε με την συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου και το μουσικό σχήμα “boğaz musique”.

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πλήθος εκδηλώσεων, ημερίδες με αντικείμενο την αγροτοδιατροφή, γαστρονομικά σεμινάρια, καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις με στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού από όλη την Πελοπόννησο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024