Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διάκριση ξενοδοχείου

Σημαντικές διακρίσεις για το Nana Beach Hotel για την περιβαλλοντική του ευαισθητοποίηση

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Ιούλιος 2015, 13:39

Το Nana Beach, στο πλαίσιο της φροντίδας προς το περιβάλλον, αντιμετωπίζει με πολλαπλούς τρόπους το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας και συμμετέχει σε μια σειρά από δράσεις.


“Γαλάζια Σημαία”
Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή βράβευσης της παραλίας Δράπανος του ξενοδοχείου Nana Beach με τη Γαλάζια Σημαία. Το ξενοδοχείο κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, τηρώντας και εφαρμόζοντας τα αυστηρά κριτήρια συμμετοχής. Το συγκεκριμένο σύμβολο ποιότητας αφορά σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμου που συνεχώς αυξάνονται σε αριθμό, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 3η θέση. Φέτος, οι βραβευμένες μαρίνες για την Ελλάδα ανέρχονται σε 9 και οι ακτές σε 395, από τις οποίες οι 17 βρίσκονται στο Νομό Ηρακλείου. Τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος που πρέπει να πληρούνται χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν στη περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση, στη ποιότητα νερών κολύμβησης, στη περιβαλλοντική διαχείριση και στην ασφάλεια της ακτής, περιλαμβάνοντας μια σειρά αναλυτικών κριτηρίων. Στην Τελετή Απονομής της “Γαλάζιας Σημαίας” που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της παραλίας Δράπανος, παρευρέθησαν ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης Μαστοράκης, ο αντιδήμαρχος Χερσονήσου με αρμοδιότητες Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη & Εμπορίου κ. Σπύρος Κατσαμποξάκης, ο Λιμενάρχης Χερσονήσου κ. Βασίλης Καψής, η πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Λιμένα Χερσονήσου, κα Κατερίνα Τσιχλή και η δημοσιογράφος, υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Δήμου Χερσονήσου, κα Σοφία Τζεδάκη. Επίσης, το “παρών” έδωσαν μέλη της διεύθυνσης και του προσωπικού, αλλά και πελάτες του ξενοδοχείου.Οικολογικό σήμα ποιότητας “Green Key”
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά απονέμεται στο ξενοδοχείο Nana Beach το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key Eco Label, άλλη μια σημαντική διάκριση που αποδεικνύει έμπρακτα την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ανθρώπων του και τη δέσμευσή τους για πράσινες πρωτοβουλίες και ενέργειες στο πλαίσιο της καθημερινής οργάνωσης και λειτουργίας του συγκροτήματος. Το ομώνυμο πρόγραμμα συντονίζει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και βασίζεται στην τήρηση αυστηρών κριτηρίων εκ μέρους των τουριστικών μονάδων, αποδεικνύοντας το σεβασμό τους προς το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Από το 2009, το ξενοδοχείο Nana Beach βραβεύεται ανελλιπώς με το Green Key Eco Label, παραμένοντας πιστό στις περιβαλλοντικές του δεσμεύσεις και χρηστές πρακτικές διαχείρισης και οικολογικής κατανάλωσης.

Clean up the Med
Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του ευαισθητοποίησης, το ξενοδοχείο Nana Beach συμμετέχει τα τελευταία χρόνια και στη δράση “Clean up the Med”, την πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τον καθαρισμό της Μεσογείου. Στα τέλη Μαΐου, σε μια μέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον και τη φροντίδα του, μέλη του προσωπικού, μικρά παιδιά και γονείς ενημερώθηκαν για διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως το θέμα των σκουπιδιών και η ανακύκλωση, σε μια καμπάνια που έλαβε χώρα στο mini Club του ξενοδοχείου Nana Beach. Στη συνέχεια, προμηθεύτηκαν τον κατάλληλο εξοπλισμό και με την ευχάριστη καθοδήγηση του animation team του ξενοδοχείου, συμμετείχαν στον καθαρισμό της παραλίας.

Το Nana Beach, στο πλαίσιο της φροντίδας προς το περιβάλλον, αντιμετωπίζει με πολλαπλούς τρόπους το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας και συμμετέχει σε μια σειρά από δράσεις, όπως για παράδειγμα τη συνεργασία του με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). H ΕΕΠΦ, πέρα από το πρόγραμμα της γαλάζιας σημαίας διαχειρίζεται και το πρόγραμμα Green Key, το οικολογικό σήμα ποιότητας τουριστικών μονάδων που σχετίζεται με την περιβαλλοντική διαχείριση, με το οποίο επίσης βραβεύεται το ξενοδοχείο τα τελευταία χρόνια.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top