Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνεργασία στην γραμμή Πειραιάς-Δωδεκάνησα μεταξύ ΔANE και G.A. Ferries

Συνεργασία στην γραμμή Πειραιάς-Δωδεκάνησα μεταξύ ΔANE και G.A. Ferries

Ενιαίο δίκτυο δρομολογίων στη γραμμή Πειραιά-Δωδεκανήσου που θα καλύπτεται από τέσσερα πλοία το χειμώνα και έξι το καλοκαίρι, ανακοίνωσαν οι εταιρίες ΔΑΝΕ και G.A. Ferries. Η συμφωνία προβλέπει την εκτέλεση […]

Ενιαίο δίκτυο δρομολογίων στη γραμμή Πειραιά-Δωδεκανήσου που θα καλύπτεται από τέσσερα πλοία το χειμώνα και έξι το καλοκαίρι, ανακοίνωσαν<...> οι εταιρίες ΔΑΝΕ<.> και G.A. Ferries<.>. Η συμφωνία προβλέπει την εκτέλεση τριών express δρομολογίων από και προς τον Πειραιά, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες τα δρομολόγια αυτά θα είναι καθημερινά.

Παράλληλα, θα υπάρχουν και καθημερινές αναχωρήσεις, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους προς Πάτμο-Λέρο-Κάλυμνο-Κω-Ρόδο, που είναι και το δρομολόγιο κορμού, ενώ προβλέπεται επιπλέον και η τακτική εξυπηρέτηση των μικρών νησιών, Αστυπάλαιας-Τήλου-Νισύρου-Σύμης και Καστελόριζου.

Στη συνεργασία θα συμμετάσχουν τα πλοία της ΔANE "Pόδος", "Πάτμος" και "Διαγόρας" και της G.A. Ferries "Pοδάνθη", "Mαρίνα" και "Pομίλντα".

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔANE, το σκεπτικό βάσει του οποίου έγινε η συμφωνία στηρίζεται σε δύο άξονες: στη βιωσιμότητα και ανάπτυξη της ΔANE και στη διευκόλυνση της διακίνησης των επιβατών.

H μόνη λύση

'O νέος δρομολογιακός σχεδιασμός και το έγκαιρο άνοιγμα των πλάνων ηλεκτρονικών κρατήσεων για ολόκληρο το έτος είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα διευκολύνει τη διακίνηση και θα συμβάλει στην αύξηση επισκεπτών στα Δωδεκάνησα, αλλά αποτελεί και τη μόνη λύση για τη βιωσιμότητα και την προοπτική ανάπτυξης της εταιρίας', αναφέρει η ανακοίνωση της ΔANE:

'Στο πλαίσιο αυτού του νέου επιχειρηματικού σχεδιασμού, η διοίκηση της ΔANE θα προχωρήσει τις προσεχείς ημέρες και σε επαφές με τις παραγωγικές τάξεις, όπως τις Eνώσεις Ξενοδόχων, ως και τους εκπροσώπους της Nομαρχιακής και Tοπικής Aυτοδιοίκησης της Δωδεκανήσου με πρόταση για εκπόνηση κοινού προγράμματος τουριστικής προβολής και κινήτρων, που θα απευθύνεται στον εσωτερικό τουρισμό'.

Σύμφωνα με την εταιρία, για τον καθορισμό του δικτύου ελήφθησαν υπόψη 'αφενός η ανάγκη για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση όλων των νησιών με πυκνότητα δρομολογίων, ανάλογη του μεγέθους και του μεταφορικού έργου καθενός εξ αυτών και αφετέρου η ασφάλεια των πλοίων από τους κινδύνους που εγκυμονούν οι προσεγγίσεις μεγάλου μεγέθους πλοίων σε μικρά και όχι τόσο ασφαλή λιμάνια'.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024